Επιτυχημένο το γιορτινό τριήμερο στη Νέα Κρώμνη

0
2712

Δεκάδες γονείς και παιδιά κατασκεύασαν και πέταξαν χαρταετούς και το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η πρωτοβουλία των κατοίκων της Νέας Κρώμνης να γιορτάσουν την περίοδο της αποκριάς και τα Κούλουμα με τρεις διαφορετικές αλλά και δημοφιλείς, όπως αποδείχθηκε, εκδηλώσεις.

Σε συνάντηση που έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες στην Νέα Κρώμνη για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι συντελεστές του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Κρώμνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Ακρίτες”, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος του Ακρίτα Νέας Κρώμνης, ο Σύλλογος Διατήρησης και Προστασίας Μνημείων της Νέας Κρώμνης, οι επτά αιρετοί του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι κάτοικοι της περιοχής και ο Σύλλογος Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που αποφάσισαν να προχωρήσουν στην διοργάνωση των γιορτινών εκδηλώσεων όχι μόνο ως τρόπο έκφρασης του κλίματος των ημερών αλλά και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας σύσφιξης των σχέσεων των κατοίκων της περιοχής των οποίων ο αριθμός έχει περίπου τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
Οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και άρχισαν από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, με την διοργάνωση του αποκριάτικου πάρτι που έγινε στην αίθουσα “Αστέρι” με καρναβαλιστές τόσο από τη Νέα Κρώμνη όσο και από την υπόλοιπη πόλη της Δράμας. Η αποκριάτικη εκδήλωση που σκόρπισε κέφι και θετική διάθεση κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.
Το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου, στην αυλή του 14ου Δημοτικού Σχολείου κλήθηκαν γονείς και παιδιά από την Νέα Κρώμνη και όχι μόνο προκειμένου να συμμετέχουν στην εκδήλωση κατασκευής χαρταετών στην οποία διατέθηκαν δωρεάν όλα τα απαιτούμενα υλικά ενώ υπήρχαν εκπαιδευτές που μάθαιναν στα παιδιά τον τρόπο κατασκευής χαρταετών και σαϊτών πως μετριούνται τα ζύγια των χαρταετών, πως κατασκευάζονται οι φούντες και η ουρά του αετού κλπ. Η συμμετοχή τόσο των γονιών όσο και των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών καθώς σε αυτήν ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 300 άτομα και κατασκευάστηκαν τουλάχιστον 30 χαρταετοί.
Οι χαρταετοί αυτοί πέταξαν την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε, συνοδεία σαρακοστιανών και γιορτινής μουσικής, στο γήπεδο του Ακρίτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ