Επιβαρύνθηκε η φύλαξη στο ΠΡΟΚΕΚΑ

Προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου – Τι λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Μ.Θ. κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης

0
2007

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Κουμουτσάκου σε έγγραφο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ για τα προβλήματα του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Δράμας. Η ένωση έθεσε μέσω της επιστολής την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου με προσωπικό. Παράλληλα έθετε και το αίτημα ίδρυσης Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου στο Παρανέστι στα πρότυπα αυτού που υπάρχει στην Ξάνθη με στόχο να πάψουν να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την πάγια ανάγκη για μετακίνηση κρατουμένων που αιτούνται άσυλο και για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του κέντρου στο Παρανέστι.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Μ.Θ. Α/Δ Αναστάσιος Δραγουδάκης, η επιστολή εστάλη μετά την αποδυνάμωση της υπηρεσίας φύλαξης του ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας και την επαναφορά 20 αστυνομικών σε υπηρεσίες της Αθήνας με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών στην Πρωτεύουσα. Συνολικά από την ΑΜΘ μετακινήθηκαν 67 αστυνομικοί προς τις υπηρεσίες της Αθήνας εκ των οποίων οι 20 από το ΠΡΟΚΕΚΑ της Δράμας στο Παρανέστι.
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ μέσω της επιστολής περιέγραψε το πρόβλημα που υπάρχει στο γραφείο της υπηρεσίας ασύλου της Δράμας το οποίο πλέον στελεχώνεται με έναν μόνο υπάλληλο. Το γραφείο ασχολείται με τους τροφίμους που ζητούν άσυλο κάτι που προϋποθέτει καταγραφή των αιτημάτων και διεκπεραίωση όλων των άλλων προβλεπομένων διαδικασιών. Η ένωση ζήτησε την αναβάθμιση του γραφείου ασύλου της Δράμας και την στελέχωσή του με περισσότερους υπαλλήλους κάτι που όπως φαίνεται είναι σε καλό δρόμο.
Η απάντηση στο αίτημα της Ένωσης Αξιωματικών από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Κουμουτσάκο ήταν θετική. Ο Υφυπουργός απαντώντας γραπτά έκανε γνωστό ότι ήδη έχει υποβληθεί σχετική αναφορά προκειμένου να προχωρήσει η στελέχωση του γραφείου ασύλου της Δράμας και να πάψουν οι καθημερινές μεταγωγές των τροφίμων που ζητούν άσυλο, στην Ξάνθη.
Οι μεταγωγές σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δραγουδάκης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας ασύλου της Δράμας, γίνονται καθημερινά προς την υπηρεσία ασύλου της Ξάνθης, κάτι που συνεπάγεται φθορά περιπολικών, κατανάλωση καυσίμων, απασχόληση 3-4 αστυνομικών για την μεταγωγή των τροφίμων με ασφάλεια κλπ
Απαντώντας επίσης σε σχετικό ερώτημα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, για το ενδεχόμενο αναπλήρωσης των 20 αστυνομικών (που μετέβησαν σε υπηρεσίες της Αθήνας) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ επεσήμανε, «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αστυνομικοί από υπηρεσίες όπου περισσεύουν. Ωστόσο σήμερα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας είναι όσοι και οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις, αν δεν υπολείπονται σε σχέση με τις οργανικές θέσεις».
Η Ένωση των Αξιωματικών θεωρεί ότι η φρούρηση του ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας στο Παρανέστι που φιλοξενεί σήμερα 420 τροφίμους επιβαρύνθηκε με την απομάκρυνση των 20 αστυνομικών που επέστρεψαν σε υπηρεσίες των Αθηνών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε παρενέβη μέσω της επιστολής ζητώντας να εξισορροπηθεί το κενό που δημιουργήθηκε μέσω της ενίσχυσης της υπηρεσίας ασύλου και όχι μόνο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ