Έρχεται η 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας στην περιφέρειά μας

0
5744

Θα διεξαχθεί το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και είναι μια πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδη Μωυσιάδη


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΑΜΘ, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας ΑΜΘ, οι Δήμοι της Περιφέρειας, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ., η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ./ Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. / Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας και η Ψυχιατρική κλινική Ε.Σ.Υ του Γ.Ν Ξάνθης, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και άλλοι Επιστημονικοί Δημόσιοι και ιδιωτικοί Φορείς της Περιφέρειας συμμετέχουν στη διοργάνωση της 1 Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας της Π.Α.Μ.Θ. που θα διεξαχθεί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας, το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου όπως έκανε γνωστό μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Ο ίδιος που είχε προαναγγείλει την δράση από τον Ιούνιο του 2022, μιλώντας στα “Χ” επεσήμανε χθες ότι: “Η ψυχική υγεία αποτελεί βασική προτεραιότητα της αντιπεριφέρειας δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής της ΠΑΜΘ. Για πρώτη φορά πανελλαδικά η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα ψυχικής υγείας με στόχο την ενημέρωςη, ευαισθητοποίηση και πρόληψη των πολιτών κάθε ηλικίας. Η οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η πρωτοφανής πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν αυξήσει τα περιστατικά της ψυχικής νόσησης”. Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα είναι η 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας που θα γίνει πανελλαδικά και θα διεξαχθεί με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις της «Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας» θα έχουν να κάνουν με θέματα ψυχικής υγείας, τα οποία υπήρχαν αλλά και αυτά που προέκυψαν από την εμφάνιση της πανδημίας και έπειτα, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η ενδοοικογενειακή βία, τα διαζύγια, η αύξηση των γυναικοκτονιών, η νευρογενής βουλιμία κλπ.
Η διεξαγωγή της εβδομάδας ψυχικής υγείας αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων ψυχικής και κοινωνικής υγείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με μεγάλη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε με εισηγήσεις, διαλέξεις, εργαστήρια/workshops σχετικά με τους εξής θεματικούς άξονες:
1. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ
2. ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ – ΑΝΟΙΑ – ALZHEIMER
3. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
4. ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.
Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή του φορέα τους αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο του εισηγητή, τον τίτλο και το είδος της παρουσίασης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στα email: arismo71@gmail.com και m.katsikidou@hosp-xanthi.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ