Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της ΝΔ

0
2801

Στ. Πέτσας: «Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση»


Την Δράμα επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 8/9/22 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Βουλευτή Δράμας Κώστα Μπλούχο και τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους: Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Δήμαρχο Παρανεστίου Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης Θεόδωρο Αθανασιάδη, τη δομή LAB.40 του Επιμελητηρίου Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, την Ομάδα Πατατοπαραγωγών Κ. Νευροκοπίου, την εταιρία Wonderplant – ΒΙΠΑ Προσοτσάνης και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μάλιστα, με τη συμμετοχή του κ. Στέλιου Πέτσα, έγινε και σύσκεψη με τους διευθυντές των υπηρεσιών, όπου εκτέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν. Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Δράμας και αργότερα έγιναν δηλώσεις τόσο από τους κ. Πέτσα και Μαρινάκη για τον σκοπό της επίσκεψης όσο και από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκο.
Ο Δήμαρχος Δράμας, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ευχαρίστησαν τόσο τον Υφυπουργό εσωτερικών και τους ανθρώπους του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας για τις επισκέψεις τους. Ο κ. Μαμσάκος είπε ότι τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισε ότι γενικά από τη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό, ο Δήμος Δράμας είναι πολύ ευχαριστημένος, καθώς έχει ενταχθεί σε πάρα πολλά προγράμματα και η αλλαγή του τοπίου στην τοπική κοινωνία είναι ορατή με τα έργα που διαδραματίζονται και τρέχουν.
Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Πέτσα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας, έχει αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο προστρέχει αμέσως σε κάθε αίτημα που υπάρχει από τη Δράμα και γίνεται προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ έθεσε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και το θέμα περαιτέρω αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, για το οποίο γίνεται εκτενέστερη αναφορά σε άλλο ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου των “Χ”.
Αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στην Περιφέρεια και τον Δήμο Δράμας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι την Δράμα επισκέφθηκε το κλιμάκιο της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ για να αφουγκραστούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα του πρωθυπουργού για τον επόμενο χρόνο, στους βασικούς άξονες που θα εξαγγείλει στην ΔΕΘ. Πρόσθεσε ακόμη ότι: “Είναι διπλή χαρά γιατί μπορούμε να δούμε τι κάναμε. Τι πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα και ποιες είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος. Θέλω να δώσω ένα ευρύτερο μήνυμα σε όλους, ότι καταφέραμε ενωμένοι, πολίτες, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσουμε στο διάστημα των τριών ετών που πέρασε, τεράστιες εξωγενείς κρίσεις, με επιτυχία… Σήμερα είμαστε εδώ για να πούμε ότι όχι μόνο έργα τα οποία είχαμε οραματιστεί στο παρελθόν πλέον δρομολογούνται, για παράδειγμα, από το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης, χρηματοδοτούνται έργα σε όλους τους δήμους της Δράμας, από αγροτική οδοποιία μέχρι ψηφιακό μετασχηματισμό και από ύδρευση μέχρι θέματα ηλεκτροκίνησης. Αλλά και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία συνδράμουν στο να βγάλουν από την απομόνωση, όπως θεωρούνταν στο παρελθόν, τη Δράμα, όπως για παράδειγμα η σύνδεση με την Εγνατία οδό, που απασχολούσε για πολλά χρόνια και πλέον δρομολογείται με αυτή την κυβέρνηση. Πέρα από τα έργα, φυσικά υπάρχει η πρόκληση της αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους. Έχουμε βοηθήσει την αυτοδιοίκηση σαν Υπουργείο Εσωτερικών με 218 εκατ. ευρώ για τους δήμους και άλλα 8 εκατ. ευρώ για τις περιφέρειες. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε δίνοντας περίπου άλλα 100 εκατ ευρώ προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους και να μην μετακυλίουν τα βάρη μέσω αυξημένων δημοτικών τελών στους δημότες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας “Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση”.
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπή της ΝΔ κ. Παύλος Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ήρθε στη Δράμα για να μιλήσει για μια Ελλάδα που αλλάζει, παρά τις πολλές και μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις. “Μια Ελλάδα που αλλάζει με έργο και όραμα και όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην τελευταία 15ετία, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες και μείωση των περισσότερων φόρων. Πάνω από 50 φορολογικών συντελεστών. Έχουμε μια ανάπτυξη, μόνο το τελευταίο τρίμηνο 7,7%. Έχουμε ρεκόρ εξαγωγών. Ρεκόρ επενδύσεων και το κυριότερο, έχουμε ένα νέο κράτος, με λογοδοσία, με απορρόφηση πόρων, με έργα συγκεκριμένα, που με χρηματοδοτικά εργαλεία, έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών…”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18.00 απόγευμα της Πέμπτης έγιναν και τα εγκαίνια του γραφείου της ΔΕΕΠ Δράμας, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιου Κονταδάκη. Το γραφείο της ΔΕΕΠ στεγάζονται οδό στην Ηπείρου 41, στον 2ο όροφο, απέναντι από το πάρκινγκ της ΠΕ Δράμας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ