Έρχονται προσωρινές πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης

0
7879

Σε τμήματα των οδών Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρος Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου.

Προσωρινή πεζοδρόμηση σε τμήματα οδών (Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρος Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου) που περιβάλλουν την πλατεία Ελευθερίας αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας. Συγκεκριμένα, κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, οι δρόμοι αυτοί θα χρησιμοποιούνται ως πεζόδρομοι σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας.
Σύμφωνα με την απόφαση τα συγκεκριμένα τμήματα των οδών εξασφαλίζεται «ελεύθερη ζώνη πλάτους 3,50 µέτρων» στην οποία θα διέρχονται κατ’ εξαίρεση οχήµατα εκτάκτου ανάγκης όπως πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, οχήµατα µεταφοράς ΑµεΑ κλπ.
Οι προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας που τέθηκαν υπ’ όψη των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  ήταν Α)να καθοριστεί προσωρινά ως πεζόδρομος η οδός Χελμού, από την οδό Νικομήδειας έως την οδό Φιλίππου, καθημερινά και από ώρα 18:00 το απόγευμα έως και 00:00 τα μεσάνυκτα, μέχρι 30-11-2020. Β) να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας η οδός Γ. Σταύρου, από την οδό 19ης Μαΐου μέχρι την οδό Αμύντα, καθημερινά και για το σύνολο της ημέρας, μέχρι 30-112020. Γ) να καθοριστούν προσωρινά ως πεζόδρομοι τμήματα οδών (Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρος Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου) που περιβάλλουν την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Δράμας, κάθε Κυριακή και από ώρα 11:00 έως και 21:00 το βράδυ, μέχρι 30-11-2020.
Στην κατά πλειοψηφία απόφαση της ΕΠΖ μειοψήφησαν οι δημοτκοί σύμβουλοι: Δημήτρης Ιωαννίδης και Παρθένα Κιόρτεβε, σε ό,τι αφορά τις Α’ και Β’ προτάσεις της υπηρεσίας, αναφέροντας ότι: για το Α), διαφωνούν με την πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας και αντιπροτείνουν να γίνει η παράλληλη με την Χελμού (οδός Διοικητηρίου) πεζόδρομος σε όλο μήκος της που είναι στην ανάπλαση, δηλαδή από την διασταύρωσή της με την Βεργίνας (δηλαδή από το Adesso) έως και την διασταύρωσή της με την Κεφαλληνίας (εκεί που είναι το πάρκο εκπαίδευσης σκύλων). Επίσης, όλα τα κάθετα στενά από την Διοικητηρίου προς την Χελμού να πεζοδρομήσουν και αυτά, ώστε να αποφεύγεται η μετακίνηση τροχοφόρων. Οι κύριοι λόγοι της διαφωνίας όπως είπαν είναι ότι αφενός θα χαθούν αρκετές θέσεις στάθμευσής που υπάρχουν επί της οδού Χελμού και επιπλέον θα διακοπεί η σύνδεση της οδού 1ης Ιουλίου με την οδό Φιλίππου. Επιπλέον, με βάση την πρόταση τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ότι δίνεται η δυνατότητα “μεγέθυνσης” του πάρκου της αναπλάσεως που είναι αρκετό για την κυκλοφορία των συμπολιτών μας. – για το Β), είπαν ότι διαφωνούν  διότι με βάση την τεχνική μελέτη, ένας χαρακτηρισμένος πεζόδρομος (οδός Γ. Σταύρου, από την οδό 19ης Μαΐου μέχρι την οδό Αμύντα) γίνεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.  Όπως είπαν επίσης, θεωρούν λάθος την συγκεκριμένη πρόταση και θα πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υλοποιηθεί ο εν λόγω πεζόδρομος.
Για το Γ σκέλος των προτάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας (δηλαδή να καθοριστούν προσωρινά ως πεζόδρομοι τμήματα οδών Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρος Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου που περιβάλλουν την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Δράμας) συμφώνησαν και πρότειναν  να κλείσει από 1 Αυγούστου έως τέλος Σεπτεμβρίου τα σαββατοκύριακα και κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες (από τις 18:00 έως 00:00)  ο δρόμος από τον Ερυθρό σταυρό έως την to ξενοδοχείο Hydrama (οδός Αγίας Βαρβάρας) και να εξυπηρετούνται κατ’ εξαίρεση μόνο οι πελάτες του εν λόγω ξενοδοχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!