Προσλήψεις για 1+1 χρόνο εξετάζει ο Δήμος Δράμας

0
2309

Tο επόμενο δίμηνο οι αποφάσεις για το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών.
Μ. Τάσσου στα “Χ”: “Στόχος να βοηθήσουμε ανθρώπους που ψάχνουν εργασία αλλά και να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες”

Τη δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ που αφορά την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων αυτού του ηλικιακού φάσματος εξετάζουν οι υπηρεσίες του. Παράλληλα, είναι η υπό εξέταση η συμμετοχή σε πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας ατόμων ΑΜΕΑ, όπως και ατόμων στο στάδιο της επανένταξης από εξαρτήσεις.
Όπως είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, ανακοινώθηκε ήδη το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών. Η πρόσκληση αυτή είναι μια επανάληψη της πρόσκλησης του 2017, με τη διαφορά ότι τότε τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν ήταν ενταγμένα και δεν είχαν τη δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό με αυτά τα προγράμματα.
«Απευθύναμε μέσω των διοικητικών υπηρεσιών ερώτημα στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ για να εξακριβώσουμε, αν όντως ο Δήμος Δράμας μπορεί να υπαχθεί σε προγράμματα επιδότησης ανέργων όπως αυτά. Η απάντηση ήταν καταρχάς θετική. Από εκεί και πέρα εξετάζουμε τις διαδικασίες εσωτερικά, ώστε να μπορέσουμε να υπαχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτιμώντας το μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου Δράμας. Στόχος είναι να βοηθήσουμε ανθρώπους που ψάχνουν εργασία αλλά και να στελεχώσουμε για ένα συν ένα χρόνο υπηρεσίες του Δήμου Δράμας οι οποίες πονάνε» εξήγησε στα “Χ” ο κ. Τάσσου.
Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να προσληφθεί μέσα από αυτή την διαδικασία, είναι αντικείμενο εξέτασης των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και κατά συνέπεια ακόμη δεν είναι κανείς σε θέση να μιλήσει για αριθμό απασχολουμένων μέσω των προγραμμάτων που προαναφέρθηκαν. Στις ιδιαιτερότητες αυτών των προγραμμάτων είναι ότι ναι μεν επιδοτούν την εργασία με 75% όμως προϋποθέτει ότι ο Δήμος θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στους απασχολούμενους και στη συνέχεια, μετά τη λήξη της απασχόλησης να λάβει το χρηματικό ποσό της επιδότησης.
«Μακάρι να μπορούσαμε να απασχολήσουμε όσους περισσότερους γίνεται ωστόσο τα οικονομικά μέτρα του Δήμου Δράμας, τα διαχειριζόμαστε με σύνεση και σωφροσύνη. Έτσι με βάση αυτό τον γνώμονα αλλά και με βάση τις υποδείξεις της οικονομικής υπηρεσίας θα δούμε πόσους μπορούμε να απασχολήσουμε, ιεραρχώντας και τις ανάγκες μας σε προσωπικό» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας.
Ο Δήμος Δράμας πάντως εργάζεται ήδη στην κατεύθυνση της αξιοποίησης αυτών των προγραμμάτων και είναι πιθανόν να έχει καταλήξει μέσα στο επόμενο δίμηνο σε συγκεκριμένες αποφάσεις, σταθμίζοντας τους παράγοντες που προαναφέρθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ