Έργα και Ημέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Ι. ΚισσούδηΓεωπόνου & τέως Αντιπροέδρου Εταιρείας Περιβάλλοντος-Πολιτισμού (Ε.ΠΕ.ΠΟΛ) Δράμας-Καβάλας

0
1707

Έκανε ρουσφέτια σε βιομηχανική κλίμακα. Π.χ. προχώρησε σε τσουνάμι προσλήψεων συγγενών και φίλων, κουμπάρων και συμπεθέρων, υιών και θυγατέρων, εγγονών, συζύγων, συντρόφων, κατοικίδιων και φυτών εσωτερικού χώρου στο Δημόσιο κ.λ.π.
Πήγε τη Δημόσια Διοίκηση πίσω στο ’50 και στο ’60. Π.χ. διόρισε στο Δημόσιο τους πάντες και τα παιδιά των πάντων και μοίρασε έργα σε ημέτερους. Ξεπέρασε και το Μαυρογιαλούρο !!..
Εκμεταλλεύτηκε, υποβάθμισε, χειραγώγησε και τελικά εξευτέλισε τους Δημοκρατικούς θεσμούς του κράτους σε πρωτοφανή βαθμό. Π.χ. με αποστασίες, διατήρηση της πλειοψηφίας στη βουλή, με γυρολόγους βουλευτές κ.λ.π.
Επιδόθηκε σε διαρκείς απόπειρες επιρροής και υπονόμευσης της Δικαιοσύνης. Π.χ. διορισμός της ηγεσίας του Αρείου Πάγου από μια κυβέρνηση υπό παραίτηση, χωρίς νομιμοποίηση κ.λ.π.
Κατέβαλε συστηματική και λυσσαλέα προσπάθεια για τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Π.χ. το περιβόητο Νομοσχέδιο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα κ.λ.π.
Απαξίωσε ολοκληρωτικά την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Π.χ. κατάργησε τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ κ.λ.π.
Κατέρρευσαν οι δομές και υποδομές της χώρας. Π.χ. η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, Mετρό κ.ά.
Έδειξε πρωτοφανή ανοχή στη βία και την ανομία. Π.χ. ο Ρουβίκωνας, οι Μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων κ.λ.π.
Καλλιέργησε ένα περιβάλλον χυδαιότητας, ξιπασιάς, απολίτιστου θυμού και διχαστικού μίσους. Π.χ. ο Πολακισμός, η αλαζονεία, η αναξιοπιστία, η ψευδολογία, η φαυλότητα, η πολυτελής διαβίωση σε κότερα εφοπλιστών, τα ύφος και ήθος της εξουσίας !!!..κ.α.
Διέλυσε την Μεσαία Τάξη και κατέστρεψε την Οικονομία. Π.χ. χωρίς Μεσαία – αστική τάξη δεν υπάρχει δημοκρατία και η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης εγκυμονεί κινδύνους: ανοίγει έδαφος στους σύγχρονους αντιπάλους της φιλελεύθερης δημοκρατίας, στους ακροδεξιούς και στους εθνικολαϊκιστές.
Σίτισε δια βίου από το Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες κομματικά διορισμένους χωρίς αξιολόγηση και χωρίς ποτέ να κριθεί η ποιότητα της προσφοράς τους. Π.χ. Καρανίκας, Πετσίτης κ.ά.
Προκάλεσε ολοκληρωτική και ριζική αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Δεν έλυσε τα προβλήματα του Αγροτικού Τομέα. Π.χ. τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, τη μείωση τα τιμής του Αγροτικού ρεύματος, τη μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών κ.λ.π.
Απορρόφησε το κόμμα τον Συνδικαλισμό και εξαφάνισε τα εργατικά αιτήματα για χάρη των κομματικών προτεραιοτήτων. Π.χ. που είναι και τι κάνει η ΓΕΣΕΕ ;
ΥΓ. Και μετά απορούν μερικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του !!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ