Έργα της ΔΕΥΑΔ στην οδό Βενιζέλου

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις καθιζήσεις του οδοστρώματος λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας

0
2345

Σε έργα αποκατάστασης με παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αγίου Χρυσοστόμου δίπλα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, προχώρησε από την Τρίτη η ΔΕΥΑΔ.

Τα έργα δρομολογήθηκαν καθώς με τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκε καθίζηση του οδοστρώματος, από πρόβλημα που υπήρξε στον παλιό αγωγό αποχέτευσης. Ο αγωγός που κατασκευάστηκε επί τουρκοκρατίας βρί-σκεται ακριβώς στο σημείο των έργων της Δημοτικής Επιχείρησης. Τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι παρόμοιας μορφής με αυτά που έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποιήθηκαν ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις ο παλιός αγωγός αποχέτευσης σε συνδυασμό με έναν επίσης παλιό τσιμεντοσωλήνα που βρίσκεται στο ίδιο σημείο δέχθηκαν μεγάλη πίεση με αποτέλεσμα να σπάσουν. Η κατάληξη ήταν να καταστραφεί το οδόστρωμα που βρίσκεται ακριβώς στην διασταύρωση της οδού Βενιζέλου. Η ΔΕΥΑΔ έχει ήδη τοποθετήσει έναν αγωγό μεγαλύτερων διαστάσεων καθώς αυτό ήταν επιτρεπτό λόγω των διαστάσεων του αποδέκτη. Στην συνέχεια έγιναν εργασίες τοποθέτησης σκυροδέματος προκειμένου το έδαφος να γίνει πιο ανθεκτικό. Στελέχη της επιχείρησης εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στο ίδιο σημείο θα λυθεί οριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρια της παλιάς πόλης υπάρχουν και άλλοι παλιοί αγωγοί πέτρινης κατασκευής που έγιναν επί τουρκοκρατίας. Οι αγωγοί αυτοί δεν είναι χαρτογραφημένοι και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστοί προκειμένου να προχωρήσουν προληπτικές εργασίες. Μια τέτοια περίπτωση εξάλλου ήταν και ο αγωγός που αποκαταστάθηκε στην περιοχή της πλατείας τις προηγούμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι στην πλατεία Ελευθερίας όπου έγιναν εργασίες αποκατάστασης, υπήρξε ένα εντοπισμένο πρόβλημα που αφορούσε την απορροή των όμβριων υδάτων. Το πρόβλημα σχετιζόταν με το φρεάτιο που βρισκόταν στο σημείο των έργων και είχε κατασκευαστεί απο συστάσεως σχεδόν της πόλης. Το φρεάτιο αυτό δεν εξυπηρετούσε την απορροή των υδάτων και εξ αιτίας αυτού δημιουργήθηκαν προβλήματα με τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις όπως αυτές που προηγήθηκαν. Η ΔΕΥΑΔ κατασκεύασε στο ίδιο σημείο νέα φρεάτια προκειμένου τα όμβια ύδατα να εκτονώνονται σε άλλον αγωγό και να μην υπάρχουν προβλήματα.
Όπως λένε πάντως στελέχη της ΔΕΥΑΔ, λόγω των καθιζήσεων που παρουσιάστηκαν θα ακολουθήσουν και άλλες εργασίες μεταξύ των οποίων, στην οδό Καραϊσκάκη, όπου βρίσκεται η πιάτσα των ΤΑΧΙ. Στο σημείο εκείνο υπάρχει επίσης καθίζηση του οδοστρώματος.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχουν ήδη προχωρήσει όπως λένε στελέχη της ΔΕΥΑΔ, έχουν γίνει προσθήκες νέων φρεατίων στην οδό Ηπείρου ενώ θα προστεθούν και άλλα όπως επίσης και στην οδό Εφέδρων Αξιωματικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ