Έστειλε πίσω τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η Αποκεντρωμένη

0
2883

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η εναλλακτική απόφαση της 6ης αναμόρφωσης.

Απορρίφθηκε, όπως έγινε γνωστό χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η προσφυγή του δημοτικού συμβούλου κ. Ελευθέριου Καλλινικίδη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για την 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020 (η οποία δεν περιελάμβανε την χρηματοδότηση της ΔΕΚΠΟΤΑ). Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η Αποκεντρωμένη, ακυρώθηκε παράλληλα και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της οποίας έγινε η προσφυγή.
Η παραπάνω απόφαση σημαίνει ότι η 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Δράμας για το 2020 επανέρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί νέα απόφαση. Η συζήτηση του θέματος, μάλιστα, επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε εκτάκτως.
Μιλώντας στα “Χ” για την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μ. Μλεκάνης είπε ότι με την απόφαση της Αποκεντρωμένης και το σκεπτικό που τη συνοδεύει: “Επιβεβαιώνεται η άποψη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ότι είναι στην απόλυτη αρμοδιότητα και βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου να χρηματοδοτηθεί ή όχι η ΔΕΚΠΟΤΑ. Επίσης από αυτά που αναφέρει η Αποκεντρωμένη, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι είναι αμέλεια του προέδρου να μην συνυποβάλλει στην Αποκεντρωμένη τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από όπου προκύπτει η θετική ψήφος του Κυριάκου Χαρακίδη. Μετά την ακύρωση της απόφασης θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και πάλι το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού στον οποίο περιλαμβάνεται και η πληρωμή των καθαριστριών που με την καθυστέρηση της έγκρισης της αναμόρφωσης συνεχίζει να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Κάθε άλλη προσφυγή από εδώ και πέρα θα είχε ως συνέπεια την περαιτέρω καθυστέρηση της πληρωμής των καθαριστριών. Όσο για το θέμα της ΔΕΚΠΟΤΑ, η απόφαση ούτως ή άλλως έχει ληφθεί και είναι γνωστή σε όλους. Η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί”.
Ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, επικεφαλής της παράταξης “Project Δράμα 2020”, επεσήμανε στα “Χ” για το ίδιο θέμα ότι: “Ως ένα βαθμό αναμέναμε ότι θα ακυρωθεί η απόφαση, διότι το πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων είναι σφιχτό και παρότι η διαδικασία των τηλεδιασκέψεων είναι πρωτόγνωρη, είναι δύσκολο να τηρηθεί η διαδικασία όπως πρέπει, διότι υπάρχουν προβλήματα με τις συνδέσεις με το ίντερνετ, με τους δημοτικούς συμβούλους που προσπαθούν να μιλήσουν και δεν μπορούν κλπ. Η απόφαση ακυρώνεται από την Αποκεντρωμένη, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να την λάβει εκ νέου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτως ή άλλως υπάρχει η πλειοψηφία να ληφθεί εκ νέου η απόφαση για την εναλλακτική πρόταση που δεν περιλαμβάνει τις 150.000 ευρώ για τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Το δεύτερο στοιχείο της απόφασης της Αποκεντρωμένης είναι ότι απορρίπτει την προσφυγή του κ. Καλλινικίδη αλλά και τις αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής που εκφράστηκαν δια μέσου του ΓΓ του Δήμου Δράμας ο οποίος έλεγε ότι το ΔΣ δεν μπορεί να πάρει άλλη απόφαση από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί σχέδιο δράσης από τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Όμως το σχέδιο δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ έπεται της απόφασης του ΔΣ για το αν θα χρηματοδοτηθεί μια επιχείρηση ή όχι. Ως παράταξη έχουμε πει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ΔΕΚΠΟΤΑ θα κλείσει και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Όσο πιο γρήγορα ο Δήμαρχος αποφασίσει να συμφωνήσει στη λύση και την εκκαθάριση της επιχείρισης, να περάσουν οι υπάλληλοι στον δήμο για να μπορούν να πληρωθούν και να καλύψει η επιχείρηση όλα της τα χρέη προς τους προμηθευτές, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ