Εθελοντική αιμοδοσία στο παλαιό Δημαρχείο

Στο πλαίσιο της 17ης Λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιείται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α.

0
2033

Εθελοντική αιμοδοσία στο παλαιό Δημαρχείο της Δράμας πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της 17ης Λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο διευθυντής της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Δράμας κ. Σπύρος Τουρτούρης

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Δράμας κ. Σπύρος Τουρτούρης, με την ευκαιρία της 17ης Λαμπαδηδρομίας διοργανώθηκε η συγκεκριμένη αιμοδοσία στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου προκειμένου το μήνυμα της αιμοδοσίας να γίνει εντονότερο και να υιοθετηθεί από την τοπική κοινωνία. Ο κ. Τουρτούρης μιλώντας για την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας είπε ότι ο εθελοντής αιμοδότης με την αιμοδοσία εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό του. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα υπάρχουν πάντα ο εθελοντής αιμοδότης ανταποκρίνεται στην κοινωνική πρόσκληση εθελοντικής προσφοράς αίματος. Άρα όσοι μπορούν να είναι αιμοδότες εφόσον δεν έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να πλησιάσουν την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Δράμας και θα ενημερωθούν για την διαδικασία αλλά και τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη.
Κατά τη διάρκεια μιας αιμοδοσίας ο αιμοδότης δίνει περίπου 450 ml αίμα, το οποίο είναι λιγότερο από το 10% της συνολικής ποσότητας του αίματος που διαθέτει. Με μια και μόνο αιμοδοσία μπορείς να σώσει 3 ζωές και αυτό από μόνο του είναι τεράστιο κίνητρο για να γίνει κανείς εθελοντής αιμοδότης πέραν της πρόσβασης που έχει στις τράπεζες αίματος όταν το χρειαστεί ο ίδιος ή κάποιος άλλος από το στενό περιβάλλον του.
Ο κ. Τουρτούρης σημείωσε πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ότι δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμος ένας ικανός αριθμός αιμοδοτών για την κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν και αναγκαστικά στις περιπτώσεις ασθενών που ζητούν αίμα οι υπηρεσίες απευθύνονται στο συγγενικό τους περιβάλλον για αιμοδοσία προκειμένου να υπάρχει κάλυψη του ασθενούς. Τα τελευταία χρόνια εξηγεί ο κ. Τουρτούρης υπάρχει μια μικρή αύξηση σε εθελοντές αιμοδότες χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού της αιμοδοσίας, των διαφόρων ομάδων εθελοντών αιμοδοτών και της καμπάνιας ενημέρωσης που γίνεται. Όπως εξήγησε επίσης, σε επίπεδο αριθμών, η αιμοδοσία σήμερα στη Δράμα κυμαίνεται σε κάτι λιγότερο από 2000 μονάδες ετησίως.
Στην διάρκεια της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Δράμας έσπευσαν αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών. Ανάμεσα σε αυτούς και αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Μιλώντας για την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας εξάλλου ο πρόεδρος του παραρτήματος Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙPA) κ. Μηνάς Σκάρλιος προσερχόμενος να δώσει εθελοντικά αίμα μαζί με συναδέρφους του δήλωσε ότι “Οι εθελοντές αστυνομικοί μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών που γίνεται πανελλαδικά και η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας…Δίνοντας αίμα αποδεικνύουμε έμπρακτα και ως αστυνομικοί ότι είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας ώστε το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί σε κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματικά ανάγκη και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες όπως τα άτομα με μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς και παθόντες τροχαίων ατυχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες…”.
Η εκδήλωση για την 17η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης δίπλα από το νέο Δημαρχείο της Δράμας. Η πορεία είχε ως τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε προγραμματιστεί η τελετή άφιξης της Φλόγας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here