«Εθνικό Θέατρο απευθείας» στο Δημ. Ωδείο

Θα προβάλλονται ζωντανά οι παραστάσεις το Εθνικού θεάτρου

0
1925

Μια νέα δράση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως είπε ο κ. Καραμπατζάκης πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία χάρη στην συνεργασία που προαναφέρθηκε, δίνει την δυνατότητα σε ακριτικές περιοχές της χώρας να παρακολουθήσουν παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Το πρόγραμμα διεξάγεται και σε άλλες περιοχές, όπως η Λευκάδα, η Κάσος, η Ικαρία, η Σητεία και η Ορεστιάδα.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανέπτυξε ο Πολιτιστικός Οργανισμός το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 8.15 μμ θα γίνει η πρώτη απευθείας προβολή της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου με τίτλο “Ο Μισάνθρωπος” του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του κου Γιάννη Χουβαρδά.
Ο κ. Καραμπατζάκης δήλωσε ότι αποτελεί τιμή για τον Δήμο της Δράμας να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις και διαβεβαίωσε ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός προετοιμάστηκε κατάλληλα ώστε οι τρείς παραστάσεις που απομένουν για την λήξη της φετινής σεζόν να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας χωρίς προβλήματα. Οι τρείς αυτές παραστάσεις θα αποτελέσουν τον οδηγό προκειμένου ο Πολιτιστικός Οργανισμός να συμπληρώσει τυχόν κενά και να είναι έτοιμος ώστε να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτή την συνεργασία από την επόμενη θεατρική σεζόν που αρχίζει τον Οκτώβριο.
Σχετικά με την συνεργασία
¨Όπως έκανε γνωστό το Εθνικό Θέατρο σχετικά με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο. Η νέα πρωτοβουλία, Εθνικό Θέατρο απευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής, αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.
Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά με την παράσταση που θα μεταδοθεί στο Δημοτικό Ωδείο
Ο “Μισάνθρωπος” που θα προβληθεί απευθείας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, είναι ένα από τα καλύτερα έργα του Μολιέρου, και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο πρόκειται για έργο που γεννά χαρακτήρες που δομούνται αριστοτεχνικά σε μια δηκτική κωμωδία που αποκαλύπτει την υποκρισία κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής. Μια παράσταση στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η έξοχη μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη από τη Χρύσα Προκοπάκη, καθιστά τις λέξεις φονικά όπλα στα στόματα ευγενών υπάρξεων.
Ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.
Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή…
Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!