Ετοιμάζεται η διακήρυξη για τις κερκίδες του Δ. Σταδίου

1
890

Επιτέλους έρχεται η ώρα της υλοποίησης ενός έργου που συζητιέται επί δεκαετίες


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η διακήρυξη και ο διαγωνισμός του έργου που αφορά την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, στην οποία περιλαμβάνονται και οι νέες κερκίδες, που θα δώσουν τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αφορά τους αθλητές, τις ομάδες αλλά και τους φιλάθλους. Το έργο των κερκίδων είναι τμήμα μιας συνολικότερης πρότασης που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά δύο έργα υποδομών για τον Δήμο Δράμας, ύψους 10.374.361 ευρώ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του νέου χώρου εκγύμνασης κάτω από αυτές, ενώ το δεύτερο έργο αφορά τη συνολική ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου του Κορυλόβου.
«Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία του Δήμου Δράμας, ετοιμάζει τη διακηρύξεις των δύο έργων. Πιστεύω ότι θα ανακοινωθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο» τόνισε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης. To Νοέμβριο του 2022 υπεγράφησαν τα σχετικά έγγραφα με το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων στον Δήμο Δράμας που θα καλυφθούν κατά 100% από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και όπως είχαν γράψει από το Νοέμβριο τα «Χ» τα στελέχη του Δήμου Δράμας εκτιμούσαν ότι οι διαγωνισμοί επρόκειτο «να βγουν στον αέρα» πιθανόν και μέχρι το τέλος του 2022. Στην απαρχή του 2023 πλέον φαίνεται ότι έφθασε η ώρα και για αυτό, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου και η υλοποίηση τους.
Όλα αυτά βέβαια χάρη στη δωρεά του προέδρου της ΚΥΚΛΩΨ κ. Άρη Θεοδωρίδη που ανέλαβε τη μελέτη για το έργο του Δημοτικού Σταδίου και τη μελέτη του έργου ανάπλασης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου που ανέλαβε ο κ. Κώστας Αποστολίδης με την Raycap. Οι μελέτες των δυο έργων ήταν σημαντικός παράγοντας για την πρόταση ένταξής τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η ταυτότητα των δύο έργων
Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό) Δράμας» αποτελείται από την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων κερκίδων, χώρους αποδυτηρίων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους όπως ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρος ελέγχου Doping, χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους. Επίσης περιλαμβάνεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως προς την οδό Λούρου απ’ όπου και θα υπάρχουν οι κύριες είσοδοι των εγκαταστάσεων, καθώς και η καθαίρεση των υφιστάμενων κερκίδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.871.400,00€ με Φ.Π.Α.
Το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου», θα υλοποιηθεί στην περιμετρική δημοτική οδό πλησίον του περιαστικού Δάσους του Κορυλόβου και θα περιλαμβάνει την προτεινόμενη διαμόρφωση που αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς. Πιο αναλυτικά προτείνονται: πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμος, jogging trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 4.472.000,00€ με Φ.Π.Α.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!