Εξάμηνη παράταση στους επικουρικούς με απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

0
2117

Απομακρύνθηκαν προσωρινά τα προβλήματα στο Θεραπευτήριο και το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας

Αποφεύχθηκαν τελικά, τουλάχιστον προσωρινά, τα προβλήματα που αναπόφευκτα θα υπήρχαν από τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, στις οποίες ανήκουν το παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας όπως και το παράρτημα Προστασίας Παιδιού.
Οι δομές επρόκειτο να μείνουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό αφού οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού έληγαν στις 31 Μαρτίου. Το πρόβλημα είχαν αναδείξει από τις 24 Μαρτίου τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τονίζοντας ότι οι συμβάσεις του έκτακτου, πλην αναγκαίου, προσωπικού των δομών λήγουν στο τέλος Μαρτίου και δεν είχε γίνει κάποια κίνηση για την παράτασή τους ή για την έκδοση πρόσκλησης με σκοπό την κάλυψη αυτών θέσεων.

Το πρόβλημα αναχαιτίστηκε προσωρινά
Ανάσα στο πρόβλημα που επρόκειτο να δημιουργηθεί έδωσε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που λήφθηκε στις 31 Μαρτίου και με την οποία αποφασίστηκε παράταση για διάστημα έξι μηνών των συμβάσεων τριάντα τριών υπηρετούντων υπαλλήλων, που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού covid-19.
Η παράταση αφορά μάγειρες, νοσοκόμους, προσωπικό εστίασης και βοηθητικό προσωπικό στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Δράμα όπως και στις υπόλοιπες δομές του κέντρου στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου αποφάσισε να κατατεθεί άμεσα αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επιχορήγηση του με το απαιτούμενο ποσόν προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία του συγκεκριμένου προσωπικού.

Η Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Στο θέμα της λήξης των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού σε αυτές τις δομές είχε αναφερθεί μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου η οποία μάλιστα κατέθεσε και σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ρωτώντας σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και η ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και η συνέχιση της παροχής των πολυσχιδών υπηρεσιών του σε εκατοντάδες πάσχοντες που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση από αυτήν.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεφαλίδου είχε τονίσει πως το πρόβλημα αφορά όλο το επικουρικό προσωπικό του κέντρου που περιλαμβάνει νοσηλευτές, ψυχολόγους, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες κ.ο.κ. οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των δομών. Παράλληλα η κ. Κεφαλίδου εξήγησε ότι: «Οι συμβάσεις των εργαζομένων εκπνέουν στα τέλη Μαρτίου και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη από το Υπουργείο Εργασίας, ότι θα αναπληρώσει αυτό το προσωπικό, είτε με μόνιμες προσλήψεις καθώς υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις, είτε με επικουρικό προσωπικό. Επειδή υπάρχει μια πρακτική λόγω της πανδημίας να δίνονται παρατάσεις σε αυτές τις συμβάσεις, οι επικουρικοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται με ποιο τρόπο, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες δομές του κέντρου στην περιφέρεια. Είναι ένα ερώτημα το πώς θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που καλύπτουν αυτοί οι εργαζόμενοι χωρίς να υπάρξει διακοπή στην παροχή των εν λόγω υπηρεσιών προς τους νοσηλευόμενους».
Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία πασχόντων που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από την παροχή αυτών των υπηρεσιών. Το επικουρικό προσωπικό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέσω των συμβάσεων, παρέχει υπηρεσίες σε αυτές τις δομές. Οι πάσχοντες έχουν αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτό το προσωπικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να διαρραγεί, είχε επισημάνει η κ. Κεφαλίδου.

Οι δύο δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ στη Δράμα
Να σημειωθεί ότι δύο είναι οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ που λειτουργούν στη Δράμα. Η μία είναι το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας (πρώην Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας) που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης από τον Οκτώβριο του 2013 και συνιστά μια μονάδα κλειστής φροντίδας με 24ώρη λειτουργία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Η δεύτερη δομή είναι το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας στο οποίο λειτουργούν τμήματα Χρονίως Πασχόντων, Αυτοεξυπηρετούμενων Ηλικιωμένων και τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ