Γ. Χατζησαρόγλου: «Θέλουμε να μην χαθεί η χρονιά για το τοπικό πρωτάθλημα»

0
3431

Συνέντευξη του Γ. Χατζησαρόγλου Προέδρου της ΕΠΣ Δράμας και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ
Οι εκλογές στην ΕΠΟ, τα πρόσωπα, οι αντιδράσεις και η επόμενη μέρα

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα γίνει σήμερα, και εν αναμονή των αποφάσεων για την επανέναρξη των αθλημάτων που είναι σε αναμονή λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα, ο κ. Γιώργος Χατζησαρόγλου, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας και πρόσφατα επανεκλεγείς στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μίλησε στα «Χρονικά». Μέσα από μια συζήτηση προέκυψε το παρακάτω κείμενο και σας παρουσιάζουμε σημεία της.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ,ο κ. Χατζησαρόγλου είπε:
«Είχα κληθεί για 2η φορά να συμμετέχω στην εκτελεστική επιτροπή μετά το 2017 που είχαμε εκλεγεί με πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Αυτή τη φορά όμως ηταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν το είχαμε ξαναζήσει, ξέραμε ότι υποχρεωτικά πλέον οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ζεύς» η οποία είναι αναγνωρισμένη απο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Μπορώ να πω ότι ηταν μια εύκολη διαδικασία, τελικά. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και το ευχάριστο της υπόθεσης ήταν ότι μέσα σε 35 λεπτά μόνο, είχαμε τα πλήρη αποτελέσματα. Οι συγκεκριμένες εκλογές ήταν αρκετά «ελεύθερες», ο κόσμος είχε δει και γνώριζε τα άτομα που θα συμμετέχουν στη διαδικασία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έπαιξε μεγάλο ρόλο ως, ο κοινώς αποδεκτός από όλο το ποδόσφαιρο. Δεν αμφισβήτησε κανένας το όνομά του γνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα κι ως μοναδικός ποδοσφαιριστής που ήταν -και παράγοντας- μάλιστα σ’ έναν πολύ μεγάλο οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ. Όπως ήταν επίσης και ο Ντέμης Νικολαΐδης που ειχε οδηγήσει το «μεγάλο καράβι» που λέγεται ΑΕΚ.»

Όσον αφορά τα πρόσωπα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Χατζησαρόγλου είπε:
«Ωστόσο, όσον αφορά τον Θοδωρή Ζαγοράκη έχει την εμπειρία, εχει την γνώση, εχει πολιτική ευελιξία, είναι πολιτικός για 2η φορά εκλεγμένος στην Ευρωβουλή και επειδή δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μπόρεσε και δέχτηκε την πρόταση για την προεδρία της ΕΠΟ. Επομένως τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για την εκλογή του προέδρου. Μπορώ να πω τα πράγματα ηταν εύκολα και στην εκλογή των συμβούλων αν και ο αριθμός τους αρχικά ηταν 18, με τον έναν να παραιτείται την προηγούμενη μέρα το βράδυ. Σχετικά με τους 7 που δεν εκλέχθηκαν, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δήλωσαν την υποψηφιότητά τους με την εκπνοή του 24ωρου της τελευταίας ημερομηνίας που θα μπορούσε κάποιος να είναι υποψήφιος. Μιλάω για τους πρώην διεθνείς. Δεν γνώριζε κάνεις ότι είναι υποψήφιοι, δεν είχε γίνει καμιά προεργασία. Προσωπικά δεν αμφιβάλλω για την ποδοσφαιρική τους ικανότητα, για το ποδοσφαιρικό τους ήθος, για το αγωνιστικό τους ταλέντο που έφερε τη μεγαλύτερη χαρά στη χώρα μας το 2004. Μπορώ να πω όμως ότι είναι διαφορετικό το αγωνιστικό κομμάτι από το διοικητικό. Δεν γνωρίζω κάπου να έχουν διατελέσει διοικητικοί παράγοντες στο ποδόσφαιρο, δεν είχανε την τύχη να εκλεγούν γιατί ξεκάθαρα πιστεύω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα το να διοικείς και να είσαι παράγοντας από το να είσαι ποδοσφαιριστής, ή να είσαι τεχνικός διευθυντής και να ασχολείσαι με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Κατά τ’ αλλα θεωρώ ότι δεν θα είναι μια εύκολη θητεία».

Ο κ. Χατζησαρόγλου σχετικά με την επανεκλογή του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ δήλωσε:
«Η επιτυχία στο γ’ βάθμιο όργανο του ποδοσφαίρου πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλεται στην επιτυχία που έχω στο β’ βάθμιο που είναι η ΕΠΣ Δράμας. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω όλη την πορεία μου για να καταλήξω στο ανώτατο ποδοσφαιρικό όργανο. Αυτοί οι άνθρωποι μου έχουν δώσει την δύναμη, την ώθηση και την αισιοδοξία να μπορώ να προχωρήσω πιο ψηλά. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μ’ εμπιστεύονται τόσα χρονια στη Δράμα, σε αυτούς οφείλω αυτή την επιτυχία και χρεώνω καθαρά σε αυτούς τους ανθρώπους το ότι ο Νομός μας είναι ποδοσφαιρικά εξελιγμένος».

Σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο κ. Χατζησαρόγλου είπε:
«Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να στήσουμε και αύριο (σ.σ. σήμερα) την ψηφιακή κάλπη «Ζεύς» για την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Ταμία. Θα τα καταφέρουμε πιστεύω. Θα είναι μικρότερη η διαδικασία, καθώς σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές οι ψηφοφορίες είναι λιγότερες. Υπάρχουν αποφάσεις που θα παρθούν, όπως ο νέος ορισμός των αγώνων του γυναικείου ποδοσφαίρου και το τι μέλλει γενέσθαι στα τοπικά πρωταθλήματα. Θα συζητηθεί η έναρξη της Γ’ Εθνικής. Ένα επίσης πολύ σημαντικό θεμα είναι ότι θα οριστεί ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της ομοσπονδίας ο οποίος, ορίζεται κατευθείαν από τον Πρόεδρο. Πιστεύω ότι η σημερινή διαδικασία θα είναι εύκολη, γρήγορη και τα θέματα λίγο-πολύ μπορώ να πω ότι έχουν συζητηθεί και με την προηγουμενη διοίκηση, απλώς έπρεπε να πάρουν μια σχετική παράταση. Πολλές φορές συμβαίνει η προηγούμενη διοίκηση ν’ αφήνει πράγματα που έχουν ειδικό βάρος για την επόμενη. Εφόσον έχει αλλάξει σήμερα η διοίκηση θα πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται. Αυτό θα γινει σήμερα. Απλώς δεν θα μπορέσουμε να έχουμε το σύνολο των επιτροπών, κατι που το θεωρώ απαραίτητο να γινει το γρηγορότερο δυνατό, και θεωρώ ότι μέσα στην εβδομάδα θα κληθούμε ξανα να συνεδριάσουμε για τις επιτροπές»

Σχετικά με την Γ’ Εθνική και το γυναικείο ποδόσφαιρο
«Όλα δείχνουν ότι απολύτως έτοιμοι για το γυναικείο ποδόσφαιρο θα είμαστε στις 18 Απριλίου ενώ θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν τα αναβληθέντα παιχνίδια (λόγω covid). Τα παιχνίδια θα πρέπει να ξεκινήσουνε όσο το δυνατόν νωρίτερα επειδή καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτές οι ομάδες θα κληθούν μετα από πάρα πολύ καιρό, δηλαδή από τον Οκτώβριο, να κάνουν πολλούς αγώνες συνεχόμενα. Σχετικά με την έναρξη της Γ’ Εθνικής εξαρτάται από το πότε θα υπάρξει επιτροπή Γ’ Εθνικής.»

Σχετικά με το τοπικό πρωτάθλημα
«Ακούω τους συνεργάτες μου, ακούω τους παράγοντες και μπορώ να πω ότι εχω φιλτράρει τα δεδομένα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα είναι πολύ άσχημο η ποδοσφαιρική περίοδος 2020-2021 να είναι «λευκή». Θα πρέπει να βρούμε με έναν τρόπο, για όσους μπορούν και όσους θέλουν χωρίς καμία πίεση προς τα σωματεία μας, ώστε να διενεργήσουμε είτε κάποιο «υπόλοιπο» πρωτάθλημα είτε κάποιο «μίνι» πρωτάθλημα. Αν αυτό δεν έχει την πραγματική ουσία, η οποία είναι ο πρωταθλητισμός, ούτως ώστε να ανέβει κατηγορία ο πρωταθλητής, τουλάχιστον να μπορέσουμε να κάνουμε ένα τουρνουά με κάποια χρηματικά έπαθλα. Έχουν πέσει ιδέες και το σκεφτόμαστε καθώς κύριος στόχος μας είναι να μην πάει ολη η χρονιά χαμένη. Μεγάλη μας ελπίδα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας και η πρόοδος των εμβολιασμών, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε μια φάση κανονικότητας.»

Ο κ. Χατζησαρόγλου επίσης θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα:
«Κατηγορήθηκα από συγκεκριμένα site και από έναν δημοσιογράφο ο οποίος εργάζεται στις διεθνείς σχέσεις του Ολυμπιακού, τον κ. Βερνίκο, για το επάγγελμά μου, με τρόπο που χλευάζει την ιδιότητά μου. Εγώ θα πω ότι είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάνω, καθώς με τη συγκεκριμένη δουλειά ζω την οικογένειά μου. Ο κ. Βερνίκος είναι περήφανος για την δουλειά που κάνει; Η δική μου δουλειά εκτός από το να ζω την οικογένειά μου με βοηθά να προσφέρω χρόνο και χρήμα στο ποδόσφαιρο. Ο συγκεκριμένος αριθμός ψήφων που έλαβα αφορά την 20ετη ενασχόλησή μου με το β’ βάθμιο και γ’βάθμιο όργανο του ποδοσφαίρου, όπως επίσης και τις θέσεις που είχα στα διοικητικά συμβούλια, από τις οποίες με γνωρίζει ο κόσμος των ΕΠΣ και των ΠΑΕ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!