Βραβεύτηκε η «δανειστική βιβλιοθήκη» της ιστοσελίδας του 1ου Γυμνασίου Δράμας

0
5882

Από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για τη νεότητα «IBBY»

Βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου δόθηκε για τη στήλη «Δανειστική βιβλιοθήκη» στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Δράμας.
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα IBBY απένειμε στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας το βραβείο σε σχολικό – μαθητικό έντυπο, το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας.
Με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021, (2 Απριλίου) έως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (23 Απριλίου) το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ διοργανώνουν δράσεις φιλαναγνωσίας με τίτλο «Η μουσική των λέξεων». Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδικτυακό διαγωνισμό όπου μαθητές προσκαλούνται να εμπνευστούν από το μήνυμα της ΙΒΒΥ «Η μουσική των λέξεων» και να μελοποιήσουν τους στίχους ή να δώσουν μια δική τους εικαστική εκδοχή εικονογράφησης, δημιουργώντας τα δικά τους πρωτότυπα βίντεο και να τα αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο πλαίσιο του εορτασμού το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ανακοίνωσε τα βραβεία για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση βιβλίων έκδοσης 2020.
To βραβείο σε σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας: απονεμήθηκε στη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» του 1ου Γυμνασίου Δράμας (υπεύθυνη: Ευαγγελία Ριτζαλέου) με αθλοθέτη τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το βραβείο συνοδευόταν από έπαθλο βιβλίων αξίας 300 ευρώ.
Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Ευαγγελία Ριτζαλέου, φιλόλογος: «Με μεγάλη χαρά έλαβα το Βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα IBBY) σε Σχολικό – μαθητικό έντυπο, το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας. Το βραβείο δόθηκε για τη στήλη Δανειστική βιβλιοθήκη στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Δράμας. Η στήλη αυτή δημιουργήθηκε ως προέκταση κι αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής Βιβλιοθήκης μας, για να φιλοξενήσει τις δράσεις φιλαναγνωσίας που υλοποιώ με τους μαθητές και τις μαθήτριές μου, τις βιβλιοκριτικές και τα κείμενα δημιουργικής γραφής των παιδιών. Αποτελεί έναν χώρο κατάθεσης και διαμοιρασμού της αγάπης για το λογοτεχνικό βιβλίο, αλλά παράλληλα χώρο έμπνευσης, ενθάρρυνσης και δημιουργίας, για να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία και η δημιουργική γραφή. Η απονομή του βραβείου αυτού μου δίνει μεγάλη χαρά και αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και το σχολείο μας. Ευχαριστώ πολύ τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ευχαριστώ πολύ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, παλιότερους και τωρινούς, επειδή αποδεικνύουν ότι οι έφηβοι είναι δραστήριοι και απολαμβάνουν τη λογοτεχνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι για κάθε παιδί υπάρχει ένα βιβλίο που θα το συγκινήσει. Η Βιβλιοθήκη μας θα ενισχυθεί με βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, αξίας 300 ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ