Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τον νέο Παιδικό Σταθμό στην Χελμού

0
5750

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο η ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ

Την ένταξη της κατασκευής νέου παιδικού σταθμού του Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο είναι 1.231.295 ευρώ περίπου.
Στον νέο παιδικό σταθμό που θα κατασκευαστεί για τον Δήμο Δράμας θα στεγαστούν και ουσιαστικά θα μετεγκατασταθούν ο Β’ και ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που λειτουργούν ήδη, αλλά δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού.
Ειδικότερα, όπως έχει εξηγήσει σε προηγούμενη δήλωσή του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ.
Το οικόπεδο στο οποίο ο Δήμος στοχεύει να κατασκευάσει τον νέο παιδικό σταθμό είναι εμβαδού 5516 τ.μ. και εκεί θα δημιουργηθεί περίφραξη αλλά και διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ και αποθηκευτικούς χώρους.
Η μελέτη του νέου παιδικού σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε για να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός σκοπός του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης» σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, στόχοι του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι:
– H βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού των Συνδέσμων Δήμων και των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών.
– H επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η εξομάλυνση των συνεπειών της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας.
– H εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και ειδικότερα η στήριξη των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
– H εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πολίτη με στόχο την εμπέδωση της έννοιας του ψηφιακού πολιτισμού και η ενίσχυση της ανταπόκρισης της διοίκησης στους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη συνεχή ενσωμάτωση νέων αναγκών και απαιτήσεων και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ