Εξελίξεις με τη σχολή κινηματογράφου

0
8781

– Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο για την αξιοποίηση της καπναποθήκης στην Περδίκα
– Γ. Δεμερτζής: «Ψηφίστηκε από την Πρυτανεία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου το νέο προπτυχιακό τμήμα σπουδών τετραετούς διάρκειας»

Ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Πρυτανεία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου το νέο προπτυχιακό τμήμα σπουδών τετραετούς διάρκειας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα, για την οποία μάλιστα όπως είπε, υπήρξε και υπογραφή σύμβασης με το ΕΑΠ πριν από τρία χρόνια.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης θύμισε τα ελπιδοφόρα μηνύματα που είχαν μεταδοθεί στην κοινή γνώμη αλλά και τις δηλώσεις των παραγόντων της Δημοτικής Αρχής, εκείνη την περίοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.
Ο κ. Δεμερτζής, πέραν των εξελίξεων που ανακοίνωσε σχετικά με τη λειτουργία του προπτυχιακού τμήματος, έκανε γνωστό ότι η εισαγωγή των φοιτητών ανά έτος, εκτιμάται ότι θα είναι περί τα 200 άτομα (100 σε κάθε εξάμηνο), έτσι σε διάστημα μιας τετραετίας εκτιμάται θα περνούν από τη Δράμα τουλάχιστον 800 φοιτητές. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της σχολής, όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, θα λειτουργήσουν 7 θεματικές ενότητες σκηνοθεσίας, που θα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης στη Δράμα. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται μια συνεχής ροή φοιτητών σε περιόδους που η πόλη δεν έχει ιδιαίτερα δρώμενα, επεσήμανε ο κ. Δεμερτζής.
Παράλληλα, όπως εξήγησε, η σχολή Κινηματογράφου θα έχει συνεργασία με το Φεστιβάλ της Δράμας για τη δημιουργία Workshop, αλλά θα γίνεται και παρουσίαση φοιτητικών εργασιών κατά την περίοδο του Φεστιβάλ.
Σε ότι αφορά τον συντήρηση της καπναποθήκης στην οδό Περδίκα, που προορίζεται για έδρα του Φεστιβάλ και της Σχολής Κινηματογράφου, ο κ. Δεμερτζής είπε ότι έγινε προσπάθεια με τον Δήμαρχο Δράμας, από την έναρξη της συγκεκριμένης δημοτικής περιόδου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα. Ωστόσο μετά από έρευνα σε φορείς και υπουργεία, αυτό που έγινε αντιληπτό ήταν ότι δεν προηγήθηκε καμία προεργασία για αυτό και καμία κίνηση. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού κινείται στην κατεύθυνση κάποιας λύσης προκειμένου να αξιοποιηθεί τελικά η Καπναποθήκη.
«Δεν έγινε τίποτε από την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεμερτζής, για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Δεν έχω τίποτε αρνητικό να πω για τον Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος προσπάθησε να κάνει πράγματα για τη Δράμα και το Φεστιβάλ τον ευχαριστεί για αυτό, αλλά όσον αφορά το θέμα της καπναποθήκης της Περδίκα δεν υπάρχει τίποτε για να μπορούμε να συζητήσουμε αυτή την στιγμή».
Το θέμα βέβαια για την κοινή γνώμη της Δράμας δεν είναι ποιος έκανε περισσότερα ή λιγότερα στην προσπάθεια δημιουργίας της σχολής κινηματογράφου αλλά τελικά τι αποτέλεσμα είχε όλη αυτή η προσπάθεια, η οποία σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δεμερτζής θα έχει ευοίωνη εξέλιξη, τουλάχιστον ως προς την λειτουργία των τμημάτων της σχολής στη Δράμα. Ωστόσο, σε ότι αφορά την ανακατασκευή της καπναποθήκης φαίνεται ότι οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αξιοποίησή της, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!