Εξετάζεται λύση και για τον Φαρμακοποιό

0
2240

Για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα

Κινητικότητα για την επίλυση και του προβλήματος με την έλλειψη φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Δράμα υπάρχει στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σύμφωνα με όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες (λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου) στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την παραχώρηση χώρου στο κτίριο της ΠΕ Δράμας για την λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ η Περιφερειακή Ενότητα διερευνά τρόπους για την διασφάλιση ενός φαρμακοποιού που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα άμεσης διαθεσιμότητας των φαρμάκων τα οποία χορηγούνται από τον εν λόγω φαρμακείο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών (χρόνια πάσχοντες, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ). Η προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΕ Δράμας (παρότι το θέμα θα έπρεπε να απασχολεί τον ΕΟΠΥΥ), κινείται στην κατεύθυνση μετακίνησης φαρμακοποιού από γειτονικό Νομό προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και αφορούν την λειτουργία του Φαρμακείου.
Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμιστεί ότι η απόφαση της ΠΕ Δράμας να παραχωρήσει χώρο για την λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ έδωσε ανάσα σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες. Με την ίδια απόφαση όσοι εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, δεν χρειάζεται να συνωστίζονται μόνο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας και κάποιες πολύ συγκεκριμένες ώρες για να εξυπηρετηθούν όπως γινόταν από το 2012 μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες. Το ίδιο θέμα είχαν αναδείξει από τον Ιούνιο τα ΧΡΟΝΙΚΑ υπογραμμίζοντας αναλυτικά τα προβλήματα που υπήρχαν. Με απόφαση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλου τελικώς έγινε συγχώνευση κάποιων εσωτερικών χώρων που πριν κατελάμβαναν υπηρεσίες της Περιφέρειας και στο ίδιο σημείο εγκαταστάθηκε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Ποιες είναι πλέον οι θετικές αλλαγές
Το φαρμακείο εξυπηρετεί πλέον για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και λειτουργεί από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, δίνοντας ανάσα σε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς ασθενείς με αυτοάνοσες ασθένειες κλπ). Βέβαια αυτό που απομένει στην συνέχεια, όπως έχουν γράψει και πριν από τις γιορτές τα ΧΡΟΝΙΚΑ, για να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα, είναι η τοποθέτηση Φαρμακοποιού που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, προκειμένου το φαρμακείο να διατηρεί απόθεμα φαρμάκων και να μην απαιτείται η παραγγελία τους από τους εν λόγω ασθενείς που σήμερα συνεχίζουν να περιμένουν δυο εβδομάδες για την παραλαβή των φαρμάκων τους ή να μετακινούνται σε γειτονικούς Νομούς όπου δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτού ακριβώς του προβλήματος κινείται λοιπόν η ΠΕ Δράμας έχοντας ήδη δρομολογήσει εξελίξεις προκειμένου να εξυπηρετείται, όπως θα έπρεπε, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!