Προέκυψε ανάδοχος για το επίγειο ρολόι

0
2008

Το έργο θα υλοποιηθεί πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην Ανάπλαση

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της Δράμας και κατακυρώθηκε, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού της 19ης Δεκεμβρίου για την κατασκευή υποδομής που αφορά την εγκατάσταση επίγειου ρολογιού στην περιοχή της Ανάπλασης, σε προσωρινά ανάδοχο του έργου. Την απόφαση καταψήφισε το μέλος της επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, διότι είπε ότι είναι πάρα πολύ μικρή η έκπτωση (3%).
Επίσης καταψήφισε και το μέλος της επιτροπής κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι η έκπτωση στο συγκεκριμένο έργο, σημειώνοντας ότι “όπου βγάζουμε τέτοιου ύψους προϋπολογισμού έργα οι εκπτώσεις είναι της τάξης μέγιστα 5-6%, ενώ όπου βγάζουμε έργα που ο προϋπολογισμός ξεπερνά τις 60.000 ευρώ οι εκπτώσεις κυμαίνονται στο 45-50%”.
Υπενθυμίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας είχε εγκρίνει από τις 13 Αυγούστου του 2019 τους όρους δημοπράτησης για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 14.576 ευρώ περίπου με ΦΠΑ 24%.
Το έργο αφορά την κατασκευή υποδομής για την τοποθέτηση επίγειου ρολογιού διαμέτρου περίπου 6 μέτρων στον χώρο της ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου, σε χώρο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην Δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που τα ΧΡΟΝΙΚΑ είχαν δημοσιεύσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η προμήθεια του ρολογιού έγινε εδώ και τρία χρόνια περίπου με χρήματα δωρεάς, αν και το έργο, παρότι όχι τόσο μεγάλης οικονομικής αλλά περισσότερο ίσως αισθητικής αξίας, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Αυτό που έγινε γνωστό αρχικά ήταν ότι ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει η τοποθέτηση του ρολογιού ήταν στο σημείο της διασταύρωσης των φαναριών κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού. Η επιλογή του χώρου στην συνέχεια άλλαξε, άγνωστο για ποιο λόγο, ενώ ο Δήμος άρχισε να εκτελεί έργα υποδομής για το ίδιο έργο, πριν από δυο χρόνια πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση, όπου πρόκειται τελικά να τοποθετηθεί το ρολόι. Τελικώς τα εν λόγω έργα στο ίδιο σημείο σταμάτησαν. Η προοπτική εκτέλεσης του έργου οριοθετήθηκε μετά και την έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου που αφορά την υποδομή του ρολογιού τον Αύγουστο του 2019. Πιο πριν, στις 2 Απριλίου του 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, υπέγραψε την έγκριση δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους 14.576 ευρώ για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Υποδομής για την εγκατάσταση ρολογιού». Με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου φαίνεται ότι πλέον τελικά το έργο θα προχωρήσει σύντομα και θα αποτελέσει κυρίως αισθητική παρέμβαση εντός του αστικού ιστού της πόλης και συγκεκριμένα στον χώρο της ανάπλασης που έχει αξιοποιηθεί ιδιαίτερα μετά το 2011, τόσο με την παράδοση των δημοτικών χώρων άθλησης στο κοινό όσο και με τις αισθητικές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή αλλά και με την τοποθέτησης του αγάλματος της Νίκης στην αρχή της ανάπλασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ