Έξι κάλπες στη Δράμα από το ΚΙΝ.ΑΛ.

0
659

– Ψηφοφορία για τις Τοπικές και τη Νομαρχιακή Επιτροπή όπως και για τη μετονομασία του ΚΙΝΑΛ
– Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής επιλέγουν την Κυριακή 43 υποψηφίους από τη Δράμα για το Συνέδριο


Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη τόσο των νέων οργάνων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και αντιπροσώπων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ όσο και για την επιλογή του ονόματος της παράταξης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τη διαδικασία της Κυριακής η Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα και συντονίστρια της ψηφοφορίας κα Ευγενία Χαρίσκου, τονίζει ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα δημιουργηθούν 5 εκλογικά κέντρα, όσοι δηλαδή είναι και οι δήμοι.
-Το πρώτο εκλογικό κέντρο θα είναι στον Δήμο Δράμας και θα λειτουργήσει με δυο κάλπες στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (πρώην Νομαρχία).
-Το δεύτερο εκλογικό κέντρο θα είναι στον Δήμο Δοξάτου και θα λειτουργήσει με μια κάλπη, στο ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου.
-Το τρίτο εκλογικό κέντρο θα είναι στο Κάτω Νευροκόπι και θα λειτουργήσει με μια κάλπη στο δημαρχείο του Κ. Νευροκοπίου.
-Το τέταρτο εκλογικό κέντρο θα είναι στον Δήμο Προσοτσάνης και θα λειτουργήσει με μια κάλπη στο δημαρχείο Προσοτσάνης και
-Το πέμπτο εκλογικό τμήμα θα είναι στον Δήμο Παρανεστίου και θα λειτουργήσει με μια κάλπη στο δημαρχείο Παρανεστίου.
Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα υπάρχουν εφορευτικές επιτροπές για τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα εκλεγούν συνολικά 43 σύμβουλοι. Συγκεκριμένα θα εκλεγούν:
-6 σύμβουλοι από τον Δήμο Δοξάτου,
-22 σύμβουλοι από τον Δήμο Δράμας,
-5 σύμβουλοι από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου,
-3 σύμβουλοι από τον Δήμο Παρανεστίου και
-7 σύμβουλοι από τον Δήμο Προσοτσάνης.

Επίσης θα γίνει ψηφοφορία για την ανάδειξη 11 μελών στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κινήματος, ενώ θα ψηφιστούν και οι τοπικές οργανώσεις σε κάθε δήμο, οι οποίες θα είναι πενταμελείς εκτός από τον Δήμο Δράμας όπου θα είναι επταμελής.
Σε κάθε πενταμελή τοπική οργάνωση θα μπαίνει 1 σταυρός στο ψηφοδέλτιο. Ενώ για την τοπική οργάνωση του Δήμου Δράμας, η οποία είναι επταμελής θα μπαίνουν 2 σταυροί στο ψηφοδέλτιο.
Για το ψηφοδέλτιο που αφορά στην εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής θα μπαίνουν επίσης 2 σταυροί.

Στο ψηφοδέλτιο των συνέδρων θα μπαίνει ένας σταυρός
Όπως εξηγεί η κα Χαρίσκου, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν ψηφίσει την προηγούμενη φορά και είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ ή όσοι εγγραφούν εκείνη την ημέρα ως μέλη στα εκλογικά κέντρα, καταθέτοντας το έγγραφο της αίτησης που θα είναι διαθέσιμο και καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Η κα Χαρίσκου τόνισε: «Καλό είναι να υπάρχει συμμετοχή από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ και όσους θέλουν να γραφούν ως μέλη, εάν θέλουμε τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής να ανέβουν και να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πρέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος να συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες. Το κόμμα για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να υπάρχουν και τοπικά όργανα».

Μιλώντας στα «Χ» για τη διαδικασία της Κυριακής η Βουλευτής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κα Χαρά Κεφαλίδου τόνισε ότι: «Μετά τη μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε τόσο πανελλαδικά όσο και στη Δράμα, κατά την περίοδο των εσωκομματικών διαδικασιών και τη συμμετοχή 270.000 ανθρώπων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδειξαν ότι εμπιστεύονται τον χώρο και ελπίζουν στο ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστη εναλλακτική δυνατότητα, περιμένουμε και σε αυτές τις διαδικασίες μεγάλη συμμετοχή. Οι εκλογές είναι ένα πρόκριμα. Εκλέγονται οι Νομαρχιακές και Τοπικές οργανώσεις και επίσης υπάρχει το δημοψήφισμα για την μετονομασία του πολιτικού μας χώρου. Ζητούμε από όλο τον δημοκρατικό κόσμο που θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση τον αφορά, να προσέλθει στις κάλπες και να βοηθήσει, στην προσπάθεια ανασύνταξης του πολιτικού μας χώρου, τον οποίο έχει ανάγκη και το ίδιο το πολιτικό σύστημα».
Επισημαίνεται ότι οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατέθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω φόρμας στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε στάλθηκαν με email στο: ekloges8maiou@gmail.com μέχρι και χθες Τετάρτη 4 Μαΐου. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας είχαν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν είχε δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, είχε όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης να εκλεγεί σύνεδρος. Η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης υποβληθείσας υποψηφιότητας εκπνέει σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 12:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ