Για θεραπευτικούς λόγους στην Ιταλία από χθες, ο μικρός Ηρακλής από τη Δράμα

0
1206

Η στήριξη του κόσμου κάλυψε τα έξοδα της οικογένειας


Για την Ιταλία, προκειμένου να έχει την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, αναχώρησε χθες Τετάρτη, ο μικρός Ηρακλής Νεοφώτιστος, το δεκάχρονο παιδί από τη Δράμα που δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο και πριν λίγο καιρό ενεργοποίησε όχι μόνο τη Δράμα αλλά και το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Η κοινωνία κινητοποιήθηκε με επιτυχία, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες της θεραπείας. Όπως έκανε γνωστό την Τρίτη ο πατέρας του παιδιού κ. Παναγιώτης Νεοφώτιστος, ο μικρός αγωνιστής επρόκειτο χθες να ταξιδεύσει στην Ιταλία για θεραπευτικούς λόγους.
Μέσω της οργάνωσης «Παιδική Χαρά» η οικογένεια του μικρού είχε ζητήσει τη συνδρομή πολιτών και φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό. Αυτό έγινε εφικτό και τελικά εξασφαλίστηκαν τα απαιτούμενα χρήματα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του πατέρα. Ο μικρός αγωνιστής, μέσω των κοινωνικών δικτύων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτή την προσπάθεια.
Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Νεοφώτιστος, ο πατέρας του Ηρακλή, αναχωρούν για την Ιταλία προκειμένου να μπορέσουν να τύχουν της θεραπείας, ώστε να γίνει καλά ο μικρός. Ο κ. Νεοφώτιστος, τονίζει μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για τη βοήθεια και τη στήριξη σας, που δίνει την ευκαιρία να πάω στην Ιταλία με τον Ηρακλή μου για να μπορέσει να γίνει καλά. Με τη δικιά σας την αγάπη και βοήθεια και με τη βοήθεια της Παναγίας, αναχωρούμε αύριο για την Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον σύλλογο “Παιδική Χαρά”, όλο τον κόσμο και τους Έλληνες στο εξωτερικό, που στηρίζουν με την αγάπη τους τον μικρό Ηρακλή. Εύχομαι η Παναγία να δίνει υγεία σ’ εσάς, στην οικογένειά σας και τα παιδιά σας».
Η βοήθεια από τους πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν συγκεντρώθηκε σε περίπου έναν μήνα από την έναρξη της προσπάθειας και όπως φαίνεται ήταν μάλλον αρκετή για να βοηθήσει τον μικρό να ταξιδέψει στην Ιταλία. Ο μικρός φθάνει στο Τρέντο της Ιταλίας προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπείες με πρωτόνια.
Λίγες ημέρες πριν το σωματείο «Παιδική Χαρά» που βοήθησε σε αυτή την προσπάθεια έκανε γνωστό ότι: «Σε λιγότερο από ένα μήνα, η έμπρακτη στήριξη όλου του κόσμου που νοιάστηκε για τον μικρό μας φίλο κάλυψε τα έξοδα της οικογένειας και τώρα είναι έτοιμοι να φτιάξουν τις βαλίτσες τους. Ο Ηρακλάκος μας, με συνοδό τον πατέρα του, σύντομα αναχωρεί για το Τρέντο, εκεί όπου θα υποβληθεί σε ακτινοθεραπείες με πρωτόνια, μετά τις εξαντλητικές χημειοθεραπείες που έλαβε εδώ στην Ελλάδα. Συγκινημένος ο κύριος Παναγιώτης, μπαμπάς του μικρού, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που μέσα από την έκκληση μας έσπευσε να βοηθήσει και να στηρίξει. Σύσσωμο το φιλανθρωπικό μας σωματείο είναι χαρούμενο, καθώς για άλλη μια φορά, με συμμάχους όλους εσάς, δωρητές, μέλη, εθελοντές, το τέλος του άνισου αγώνα ενός παιδιού με τον καρκίνο είναι ορατό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ