Έξι προτάσεις χρηματοδότησης 6,2 εκατ. € από τον Δήμο Παρανεστίου

0
2118

– Σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως τη χρηματοδοτική ευκαιρία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
– Αν. Καγιάογλου στα «X»: «Δεν αφήνουμε χαμένη καμία χρηματοδοτική ευκαιρία προς όφελος του δήμου μας»

Έξι προτάσεις ύψους 6.2 εκατ. ευρώ πρόκειται να υποβάλει σε πρώτη φάση, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ο Δήμος Παρανεστίου, μετά τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής του Επιτροπής που λήφθηκαν τη Δευτέρα. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είπε ότι το πλαφόν των προτάσεων για τον Δήμο Παρανεστίου είναι 6 εκατ. ευρώ παρ’ όλα αυτά ο δήμος θα καταθέσει προτάσεις ύψους 6,2 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν και προτάσεις οι οποίες εξαιρούνται από το πλαφόν που υπάρχει.
«Η κατεύθυνση μας είναι να καταστήσουμε τον Δήμο Παρανεστίου, έναν «πράσινο δήμο». Να πείσουμε ότι ο δήμος μας είναι στολίδι και ότι οι νέοι μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Ο δήμος μας είναι πλούσιος σε φυσικό κάλος, και σε αυτή τη λογική κινείται και η προσπάθειά μας να εντάξουμε το Παρθένο δάσος στα Μνημεία Φυσικής Κληρονομιάς και Κάλλους της UNESCO. Στους στόχους μας είναι και η αξιοποίηση των Θερμιών, τα οποία θεωρούμε μεγάλο σκαλοπάτι ανάπτυξης για τον Δήμο Παρανεστίου. Αλλά δεν σταματούμε μόνο εκεί. Για τον λόγο αυτό δεν αφήνουμε χαμένη καμία χρηματοδοτική ευκαιρία. Ούτε βεβαίως και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που είναι για τον δήμο μας μια ευκαιρία, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν έπεσαν χρήματα στην περιοχή μας. Υπήρξε στασιμότητα», επισημαίνει στα «Χ» ο δήμαρχος.

Ποιες είναι οι πρώτες 6 προτάσεις χρηματοδότησης του Δήμου Παρανεστίου
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Παρανεστίου, ετοιμάζεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στις αντίστοιχες προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν:
-υποδομές ύδρευσης,
-ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λημμάτων,
-ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος,
-συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων και προσβασιμότητα ΑΜΕΑ,
-δράσεις και υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας
-δράσεις ηλεκτροκίνησης
Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος ηλεκτροκίνησης, ο Δήμος Παρανεστίου επιδιώκει να προμηθευτεί 6 ηλεκτροκίνητα οχήματα και 4 σταθμούς φόρτισης τους. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Δήμος Παρανεστίου, είναι ο πρώτος δήμος, μετά τη Θεσσαλονίκη που μπήκε στη διαδικασία να προμηθευτεί πολύ νωρίς ηλεκτροκίνητο όχημα και εγκατέστησε σταθμούς φόρτισης, θέλοντας να οδηγηθεί σε λύσεις, λιγότερο κοστοβόρες αλλά και φιλικότερες προς το περιβάλλον της περιοχής, στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προτάσεις μέχρι το τέλος Απριλίου
Ο Δήμος Παρανεστίου μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να καταθέσει επιπλέον 4 προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σκοπεύοντας να εξαντλήσει πλήρως την χρηματοδοτική ευκαιρία που του δίνεται, για την υλοποίηση στρατηγικών έργων, που θα βοηθήσουν στην άνοδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα αποτελέσουν “εργαλείο” για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!