Εξηγήσεις για την εξαίρεση του Νηπιαγωγείου Αρκαδικού από τα έργα στα σχολεία ζήτησε ο Κ. Χαρακίδης

0
1949

Έφερε αντιρρήσεις ο Επίτροπος, διότι το Νηπιαγωγείο Αρκαδικού δεν είναι στην ιδιοκτησία του δήμου, απάντησε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος


 

Εξηγήσεις γιατί δεν περιελήφθη στα έργα που αφορούν τις αυλές των σχολείων, το Νηπιαγωγείο Αρκαδικού όπως ήταν προγραμματισμένο ζήτησε από την Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας με την παράταξη Πόλη+Ζωή κ. Κυριάκος Χαρακίδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε αφορά τη λειτουργία τους, είτε την συντήρησή τους, είναι στην ευθύνη του δήμου. Πρόσθεσε ότι το Νηπιαγωγείο Αρκαδικού δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο δήμος και επεσήμανε ότι ακόμη κι αν δεν έχει γίνει η τυπική παραχώρηση του χώρου στον δήμο, αυτοδίκαια πλέον ιδιοκτήτης του χώρου του σχολείου είναι ο δήμος. Ακόμη πρόσθεσε πως ότι και αν συμβεί στο σχολείο στην αυλή του οποίου όπου παίζουν παιδάκια, όλη την ευθύνη την έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος. Σημείωσε ότι το ίδιο έργο που αφορά παρεμβάσεις στο Νηπιαγωγείο Αρκαδικού υπήρχε και το 2022, άρα ο δήμος θα έπρεπε να έχει δει από τότε αν ο χώρος έχει περιέλθει ή όχι στην ιδιοκτησία του.
Είπε ότι οι ευθύνες του δήμου είναι σοβαρότατες και ότι το Νηπιαγωγείο Αρκαδικού δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις παρεμβάσεις του δήμου, αφού ίσως να μην είναι και το μόνο σχολείο που δεν έχει περιέλθει τυπικά στην ιδιοκτησία του δήμου, αλλά αυτό έχει γίνει ουσιαστικά με βάση το νόμο που υπάρχει. Μάλιστα απαντώντας στη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει αντιρρήσεις για τις παρεμβάσεις στο Νηπιαγωγείο Αρκαδικού αφού αυτό δεν έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου, έφερε ως παράδειγμα παρόμοια περίπτωση σχολικής μονάδας στην οποία έγιναν παρεμβάσεις επί των ημερών του ως Δημάρχου Δράμας, (την περίοδο 2011 -2013) και συγκεκριμένα στο 5ο Γυμνάσιο, χωρίς τότε να υπάρξουν προβλήματα με τον Επίτροπο.
Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε ότι αρχικά λήφθηκε μια απόφαση για παρεμβάσεις σε 8 αύλειους χώρους σχολικών μονάδων (περιλαμβανομένου και του Νηπιαγωγείου Αρκαδικού) με ένα έργο 480.000 ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι τα έργα πάνω από 300.000 ευρώ υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος από τον Επίτροπο. Η θέση του Επιτρόπου, όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας, εκφράστηκε προφορικά και ήταν ότι επειδή το Νηπιαγωγείο Αρκαδικού δεν έχει εγγραφεί στο υποθηκοφυλάκειο και δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, ή θα εξαιρεθεί και θα γίνουν παρεμβάσεις στους υπόλοιπους 7 αύλειους χώρους τους έργου, ή δεν θα γίνουν παρεμβάσεις σε κανέναν από τους 8 χώρους των σχολείων. «Η λογική μας ήταν να γίνουν παρεμβάσεις στους 7 από τους 8 αύλειους χώρους και στη συνέχεια, κινώντας τις διαδικασίες να έρθει το σχολείο στην ιδιοκτησία του δήμου και να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο επόμενο έργο που θα κάνουμε». «Προς θεού γιατί να μην θέλουμε να γίνει το έργο στο Νηπιαγωγείο του Αρκαδικού» ανέφερε λίγο αργότερα ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Χαρακίδης ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει και προσωπικά με τον Επίτροπο για να λάβει εξηγήσεις στο ερώτημα: «Πως είναι δυνατόν να εξαιρεθεί από τα έργα το Νηπιαγωγείο του Αρκαδικού», συμπληρώνοντας: «Oτιδήποτε συμβεί σε μια αυλή η οποία είναι στα χειρότερα της, την ευθύνη θα την έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!