Προ των ευθυνών του για τυχόν ατυχήματα από τα έργα έθεσε τον δήμο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λ. Χρυσοχοΐδης

0
1183

«Η ευθύνη του δήμου είναι αυτοτελής, ανεξάρτητα από τα έργα που εκτελούνται από τον εργολάβο»


 

Αν η πολύ κακή εικόνα στους δρόμους της πόλης από τα έργα του αερίου, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης, άλλο τόσο ίσως και μεγαλύτερο είναι τα πιθανά προβλήματα, ενδεχομένως και ατυχήματα που μπορεί να συμβούν, χωρίς να αποκλείονται, τα δυστυχήματα όπως συνέβη σε άλλους νομούς της χώρας.
Τις διαστάσεις αυτού του προβλήματος και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά τις ευθύνες του Δήμου Δράμας σε τέτοιες περιπτώσεις ανέπτυξε στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Project για τη Δράμα, κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι με βάση δικαστικές αποφάσεις που έχουν προηγηθεί ανεξάρτητα από τις ευθύνες των κατασκευαστών των έργων, υπάρχουν και οι ευθύνες που βαρύνουν τον δήμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του οδοστρώματος. Ο ίδιος επικαλέστηκε περιστατικό με πτώση μοτοσυκλέτας που έγινε στην Αθήνα σε έργα του φυσικού αερίου. Όπως είπε στην περίπτωση εκείνη ο οδηγός της μοτοσυκλέτας σκοτώθηκε και στην συνέχεια η οικογένειά του έκανε αγωγή στο δήμο, με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν από αυτόν για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.
Μιλώντας ο ίδιος στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέφερε ότι όπως προκύπτει από την ίδια δικαστική απόφαση, εντός των ορίων που βρίσκονται οι δημοτικές οδοί, ο δήμος είναι υπεύθυνος για την ανακατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των δρόμων. «Η ευθύνη του δήμου είναι αυτοτελής, ανεξάρτητα από τα έργα που εκτελούνται από τον εργολάβο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Το ότι γίνονται έργα δε σημαίνει ότι παύει η ευθύνη του δήμου για την συντήρηση και την μέριμνα της καλής κατάστασης του οδοστρώματος και της ασφάλειας πεζών και οδηγών» πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Εύχομαι να μη γίνει κάποιο ατύχημα ή κάτι μοιραίο και βρεθούμε στην περίπτωση να γίνει μήνυση ή αγωγή από θύμα τροχαίου ή τους συγγενείς του. Θα παρακαλούσα ο δήμος να δει τις περιπτώσεις αυτές με τους νομικούς του συμβούλους».
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να καταθέσει την δικαστική απόφαση για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών ήταν και αυτό για το οποίο έγινε προ μηνών η επίσκεψή του στην εισαγγελία της Δράμας, όπου και ετέθη των θέμα των έργων του φυσικού αερίου και των κινδύνων που δημιουργούνται.
Με αφορμή την παραπάνω συζήτηση για τα έργα του φυσικού αερίου πρέπει να σημειωθεί ότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης είναι πλέον πάρα πολλοί. Ακόμη και στους δρόμους που τα έργα του φυσικού αερίου έκλεισαν, παρατηρούνται λακκούβες που δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος και είναι πραγματικές εστίες κινδύνου κυρίως για τους οδηγούς δικύκλων, αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς που αναγκάζονται να κάνουν ξαφνικούς ελιγμούς προκειμένου να τις αποφύγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ