Εξοπλισμό PCR για εξέταση covid απέκτησε το νοσοκομείο

0
2721
Ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κώστας Μπλούχος παρέδωσε το σύστημα μοριακού ελέγχου PCR στο Νοσοκομείο Δράμας

Κ. Μπλούχος στα «Χ»: «Μετά από συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο εξασφαλίσαμε τον εξοπλισμό PCR. Πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε στάση ευθύνης»

Σύστημα RT-PCR που δίνει τη δυνατότητα μοριακού ελέγχου και είναι απαραίτητο για την έγκαιρη διάγνωση ασθενών με covid εξασφαλίστηκε και μεταφέρθηκε ήδη στο Νοσοκομείο της Δράμας, μετά από συνεννοήσεις του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Κώστα Μπλούχου με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρο Σαμαρά. Το σύστημα διατέθηκε με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και του Προέδρου του ΔI.ΠΑ.Ε. κ. Αθανασίου Καΐση.
Ο Δραμινός Βουλευτής της ΝΔ είπε στα «Χ» ότι η εγκατάσταση και του συστήματος που βρίσκεται στο νοσοκομείο είναι θέμα των επομένων ημερών. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Το RT-PCR είναι σημαντικό για το Νοσοκομείο της Δράμας διότι θα διευκολύνει το έργο των ιατρών και μαχόμενων συναδέλφων, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εξέταση που θα βγαίνει πιο γρήγορα, ώστε να διαχειριστούν τα περιστατικά τους με μεγαλύτερη ευκολία».
Ο μοριακός έλεγχος (PCR) δίνει τη δυνατότητα να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που απαιτείται από τη διενέργεια τεστ Covid-19 ως την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, κάτι που θα διευκολύνει το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών στη διαχείριση των περιστατικών του νοσοκομείου. Το σύστημα RT-PCR, ιδιοκτησίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και του Προέδρου του ΔI.ΠΑ.Ε. κ. Αθανασίου Καΐση μετά από εισήγηση του βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου σε συνεννόηση με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρο Σαμαρά.
«Είναι αξιομνημόνευτη η συνδρομή και των υπολοίπων μελών ΔΕΠ των δυο τμημάτων της Δράμας. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η συνέργεια του πανεπιστημίου μας» σημείωσε ο κ. Μπλούχος.


Ο Βουλευτής της ΝΔ στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους Δραμινούς υπογράμμισε στα «Χ» ότι: «Πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε μια στάση ευθύνης. Οφείλουμε να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο. Ο πανικός είναι είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται σύνεση. Πρέπει όλοι με ευλαβικότητα να τηρούμε τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ελπίζω ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα θα περιοριστεί τις επόμενες ημέρες. Ήμασταν από τα πρώτα νοσοκομεία που μπήκαμε στη μάχη και ακολούθησαν με λίγες ημέρες διαφορά τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Το πρόβλημα αυτή στιγμή δεν αφορά μόνο τη Δράμα. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξημένη πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Χρειάζεται να τηρήσουμε τα μέτρα. Πιστεύω ότι η αυστηροποίηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και το lockdown θα αρχίσουν να εμφανίζουν αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Θα πάρουμε δηλαδή κάποιες ανάσες. Ταυτόχρονα, εύχομαι και ελπίζω στο επόμενο διάστημα να μειωθούν οι ροές τόσο στο Νοσοκομείο της Δράμας όσο και σε κεντρικότερα νοσοκομεία. Να γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι αυτή τη στιγμή κανένα νοσοκομείο δεν είναι μόνο του. Στην επιχειρησιακή στρατηγική όλα τα νοσοκομεία είναι διασυνδεμένα μεταξύ τους. Οπότε όλα σηκώνουν το ίδιο βάρος σε όλα τα επίπεδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του μηχανήματος στο νοσοκομείο Δράμας έγινε από τον ίδιο τον βουλευτή και απομένει η έγκριση εξειδικευμένου προσωπικού από το υπουργείο για να υποστηριχθεί η λειτουργία του από το εργαστήριο του Νοσοκομείου καθώς και η ολοκλήρωση τεχνικών διαδικασιών εγκατάστασης. Ο κ. Μπλούχος προέβη σε κάλεσμα με σκοπό να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και να εξοικονομηθεί χρόνος που σπαταλάται σε τυπικές διαδικασίες εγκρίσεων ώστε να επιτευχθεί η λειτουργία του μηχανήματος το συντομότερο δυνατό.
Σημείωσε μάλιστα ότι ήταν άμεση ήταν η ανταπόκριση της Βιομηχανίας Μαρμάρων «Ικτίνος Α.Ε.» η οποία θα αναλάβει με χορηγία τη διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασής του. Σημαντικότατη ήταν ανταπόκριση των Δημάρχων Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, αναλαμβάνοντας την προμήθεια αναλωσίμων. Επίσης, σημείωσε ότι είναι αξιοσημείωτη η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι αρωγός σε κάθε ζήτημα που προκύπτει και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Μπλούχο και φυσικά καθοριστική είναι μεταξύ άλλων και ο συντονιστικός ρόλος της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου.
Ο Δραμινός Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνοντας: «Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Παλεύουμε για το νοσοκομείο νυχθημερόν. Προσπερνάμε προβλήματα και με ευελιξία προσπαθούμε να επιλύουμε όποια ζητήματα ανακύπτουν. Είμαστε εδώ, είναι δίπλα το Υπουργείο Υγείας, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα που δίνουμε. Στον αγώνα που καταβάλλεται για ενδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και η αυτοδιοίκηση στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ