Ευκαιρία για το Παρανέστι ο ποδηλατικός τουρισμός

0
945

– Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας προχώρησε σε ανακοίνωση του προγράμματος των αγώνων
– Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου θα διεξαχθεί στον ορεινό δήμο στις 24, 25 και 26 Ιουνίου


Μοναδική ευκαιρία προβολής αλλά και ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού είναι για τον Δήμο Παρανεστίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας προχώρησε σε ανακοίνωση του προγράμματος των αγώνων και των διαδρομών, ενώ ο Δήμος Παρανεστίου ετοιμάζεται να αδράξει αυτή την ευκαιρία πανελλαδικής προβολής, που θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει βατήρα για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή του.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες στον Δήμο Παρανεστίου, οι οποίοι είναι πανελλήνιου χαρακτήρα, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρόσθεσε ότι οι 150 αθλητές που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι και προέρχονται από συλλόγους. Επίσης ανέφερε: «Ο Δήμος Παρανεστίου φιλοδοξεί να εξασφαλίσει και άλλη διοργάνωση που αφορά την ποδηλασία και στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη γίνει επαφές με την ομοσπονδία, τους ανθρώπους της οποίας εντυπωσίασε η περιοχή του Παρανεστίου. Θετικό ρόλο παίζουν και οι εγκαταστάσεις του οικισμού της Δ.Ε.Η., που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην φιλοξενία των αθλητών. Υπάρχουν στο Παρανέστι ανέσεις και ξενοδοχειακός εξοπλισμός που εξυπηρετεί τις ανάγκες φιλοξενίας».
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ως διοργανωτή, με την εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων «Stay Connected», καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στις κατηγορίες elite Ανδρών και Γυναικών.
Οι αγώνες αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης στις ανωτέρω κατηγορίες θα πραγματοποιηθούν στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 στον Νομό Δράμας. Να σημειωθεί ότι κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Επιτροπής και απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π., δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην κατηγορία γυναικών και στις νεάνιδες αθλήτριες (με ελεύθερο πάτημα).

 

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, η ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι θα διεξαχθούν οι εξής αγώνες:
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Γυναικών 21,2 χμ. – 301 υψομετρικά (Παρανέστι, Παρασκευή 24/06): Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Μεσοχώρι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης, αναστροφή και τερματισμός στο σημείο εκκίνησης
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών 41 χμ. – 572 υψομετρικά (Παρανέστι, Παρασκευή 24/06): Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Μεσοχώρι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Αναστροφή – Μεσοχώρι – Τέμενος – Αναστροφή – Τερματισμός στο σημείο εκκίνησης
Αγώνας Αντοχής Γυναικών 98,5 χμ. – 1431 υψομετρικά (Παρανέστι, 25/06): Παρανέστι (Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης) – Πασχαλιά – Δρυμιά – Χαλέπι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Παρανέστι (4 φορές)
Αγώνας Αντοχής Ανδρών 170,6 χμ. – 2126 υψομετρικά (Παρανέστι, 26/06): ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Παρανέστι, ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Παρανέστι (προεκκίνηση) – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής (Σημείο 0) – Νικηφόρος – Αδριανή – Χωριστή – Ε.Ο. Δράμας/Καβάλας – Δοξάτο – Αδριανή – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Νικηφόρος – Παρανέστι και 4 φορές η κυκλική διαδρομή Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Πασχαλιά – Δρυμιά – Χαλέπι – Ε.Ο. Δράμας/Ξάνθης – Παρανέστι

 

To πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 24 Ιουνίου
11.00’-13.30’: Λειτουργία γραμματείας στο εστιατόριο του οικισμού ΔΕΗ στο Μεσοχώρι
14.00’: Τεχνικό συνέδριο στον χώρο της γραμματείας16.00’: Έναρξη ατομικής χρονομέτρησης γυναικών
16.30’: Έναρξη ατομικής χρονομέτρησης ανδρών

Σάββατο 25 Ιουνίου
14.00’: Έναρξη αγώνα αντοχής γυναικών

Κυριακή 26 Ιουνίου
09.00’: Έναρξη αγώνα αντοχής ανδρών

 

Οι συνδιοργανωτές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή και διατροφή για τους συμμετέχοντες αθλητές/-τριες και ένα συνοδό από κάθε ομάδα, στον οικισμό της Δ.Ε.Η. στο Μεσοχώρι, που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο εκκίνησης των αγώνων. Η αναλυτική λίστα διαμονής θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής.

Οι καλύψεις προσδιορίζονται σε:
Διανυκτέρευση: Παρασκευή 24/6 και Σάββατο 25/6
Πρωινό: Σάββατο 25/6 και Κυριακή 26/6
Γεύμα: Σάββατο 25/6
Δείπνο: Παρασκευή 24/6 και Σάββατο 25/6
Για τα απομακρυσμένα σωματεία θα δοθεί μία ακόμα διανυκτέρευση στον οικισμό την Πέμπτη (23/6). H κάλυψη αυτή δεν ισχύει για τους αθλητές των σωματείων που ανήκουν γεωγραφικά στη Δράμα και την Ξάνθη.

 

Όπως δήλωσε στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, τα οφέλη του Δήμου Παρανεστίου από αυτό το εγχείρημα θα είναι πολλαπλά, με κυριότερα την προβολή που θα κερδίσει η περιοχή μέσα από τους αγώνες, τον οικονομικό τζίρο που θα προκληθεί, αλλά και την ευκαιρία να υπάρξει συνέχεια στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ