Εύστοχες κινήσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Δράμας

0
1740

Στ. Γεωργιάδης στα «Χ»: «Το Επιμελητήριο Δράμας κάνει σύγχρονα βήματα, γιατί έτσι επιτάσσει η οικονομία και η κοινωνία»

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, το εργαστήριο “Μεντόρων” που αφορά εθελοντές οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στη συμβουλευτική των startup επιχειρήσεων. Η νεοσύστατη δομή επιχειρηματικότητας Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας ανακοίνωσε την διεξαγωγή του εργαστηρίου που απευθύνεται σε επαγγελματίες με αξιόλογη εμπειρία οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να αντιληφθούν τον σημαντικό ρόλο τού μέντορα στα προγράμματα επιτάχυνσης και εν γένει στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» πριν από τη διεξαγωγή του διαδικτυακού εργαστηρίου, επεσήμανε ότι: «Για εμάς είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι θα χαιρετήσει την έναρξη του εργαστηρίου ο Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων. Είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτός ο οργανισμός είναι αυτός που διαχειρίζεται τα funds για τις επενδύσεις. Οικονομία χωρίς χρήματα δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται και startup χωρίς χρήματα. Θα πρέπει να δούμε όλα αυτά τα εργαλεία που θα δώσουν τη δυνατότητα στις startup να βρουν περαιτέρω πηγές χρηματοδότησης που θα τους δώσουν άλλες δυνατότητες, εκτός του τραπεζικού συστήματος. Το Επιμελητήριο Δράμας κάνει σύγχρονα βήματα γιατί έτσι επιτάσσει η οικονομία και η κοινωνία. Ας αφήσουμε επομένως κλασσικές μεθόδους επίλυσης τέτοιων προβλημάτων και ας πάμε να λύσουμε τα προβλήματα με καινοτομία».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση των startup επιχειρήσεων στο Lab40 του επιμελητηρίου της Δράμας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στα «Χ»: «Είναι ήδη επιλεγμένοι. Ήδη δουλεύουν. Συμπληρώσαμε τον πρώτο κύκλο και περάσαμε στον δεύτερο. Λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους μέσα στον χώρο αλλά να μην ξεχνάμε ότι η θερμοκοιτίδα μας (θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων) δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυσική παρουσία. Είναι ψηφιακή. Μπορεί να φιλοξενήσει και μια ομάδα νέων ανθρώπων που είναι για παράδειγμα από την Αργεντινή ή τη Γερμανία. Η δομή στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου της Δράμας “Lab40” δεν έχει τοπικιστικό χαρακτήρα, ούτε μόνο περιφερειακή ή πανελλαδική διάσταση. Έχει παγκόσμια διάσταση. Γι’ αυτό και υπογράφουμε συνεργασίες με αντίστοιχες δομές του εξωτερικού και όχι μόνο».
Θα πρέπει να σημειωθεί, σε ό,τι αφορά το εργαστήριο Μεντόρων, ότι το εργαστήριο περιλαμβάνει εκπαίδευση των εν δυνάμει μεντόρων από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης και βελτίωσης των νεοφυών επιχειρήσεων, στην αξιολόγηση ιδεών, στην παροχή πρακτικών συμβουλών που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης, στην αξιοποίηση των ευκαιριών, στην ανάληψη ρίσκου και πολλά άλλα.
Το Επιχειρηματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης Μεντόρων της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην ψηφιακή πλατφόρμα zoom.
Η Δομή Lab.40 ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2021, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης (Lab.40 Accelerator) και ξεκινώντας τον δεύτερο κύκλο, νεοφυείς ομάδες με μια πρωτόλεια επιχειρηματική ιδέα ή σκεπτικό που βρίσκονται σε κάποιο αρχικό στάδιο σχεδιασμού και παραγωγής πρωτότυπου προϊόντος ή υπηρεσίας δέχονται εκπαίδευση, συμβουλευτική και καθοδήγηση για την εκπόνηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan). Μετά τη φάση της Επιτάχυνσης οι νεοφυείς ομάδες φιλοξενούνται στους χώρους της Δομής ώστε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, συμβούλων καθώς και των εθελοντών μεντόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ