Μηνύσεις για άκρως συκοφαντικές αναρτήσεις κατέθεσε ο Μητροπολίτης Δράμας

0
2243

– Τι λέει στα «Χ» ο δικηγόρος του Σεβασμιότατου, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου
– «Η αστυνομία κινήθηκε ταχύτατα. Τους εντόπισε και τους συνέλαβε»

Συκοφαντικές ειδήσεις και προσβλητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από αρνητές των εμβολίων για το πρόσωπο του Μητροπολίτη Δράμας, κ. Παύλου, οδήγησαν τον Σεβασμιότατο Δράμας να στραφεί στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει μήνυση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου εναντίον δύο εξ αυτών. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησαν οι δύο χρήστες των κοινωνικών δικτύων στις αναρτήσεις τους ήταν ιδιαίτερα προσβλητικοί για ιεράρχη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν τον Σεβασμιότατο ως «πουλημένο, αντίχριστο και μασόνο». Έφθασαν δε μέχρι του σημείου να γράψουν ότι ο Μητροπολίτης Δράμας αρνείται να ενταφιάσει ανθρώπους που πέθαναν από covid, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Δράμας, κ. Χρήστος Παπαθοδώρου, εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Μια κυρία ανέβασε στο Facebook μία συκοφαντική ανάρτηση, διαδίδοντας ότι ο Μητροπολίτης Δράμας αρνείται να ενταφιάσει τους ανθρώπους που πεθαίνουν από covid. Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση ξεκίνησε ένας διάλογος μεταξύ διαφόρων πολιτών. Κάποιος από αυτούς εξύβρισε τον Μητροπολίτη Δράμας με σκαιότατους χαρακτηρισμούς. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου άμεσα υπεβλήθη σχετική έγκληση σε βάρος των δύο χρηστών του διαδικτύου. Η αστυνομία κινήθηκε ταχύτατα. Είχαν αληθινά προφίλ. Τους εντόπισε και τους συνέλαβε. Οι δύο πολίτες παρέμειναν στο κρατητήριο για μερικές ώρες και μετά με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι».
Όπως επεσήμανε στα «Χ» ο κ. Παπαθεοδώρου: «Την επομένη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιότατος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο και συνάντησε τον Εισαγγελέα, με τον οποίο είχε συζήτηση στην οποία εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Διότι, αν μη τι άλλο, η αξία των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης σε έναν ιεράρχη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θα ίσχυε στην περίπτωση που θα ήταν ένας απλός πολίτης. Δόθηκαν εξηγήσεις και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης δημοσιοποίησε τα γεγονότα, διότι, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να υπάρχει, ορθώς κατά τη γνώμη μου, ένας ιδιαίτερος συμβολισμός σε ό,τι αφορά αυτή την κίνηση. Δηλαδή ο Δεσπότης από την πρώτη στιγμή είχε υιοθετήσει μία υπεύθυνη στάση, εκφράζοντας την ορθή φωνή της Εκκλησίας, όχι απέναντι στους πολίτες ή τους αντιεμβολιαστές, αλλά εκφράζοντας τον θετικό του λόγο, που έλεγε ότι πρέπει να διαχειριστούμε την πανδημία με τη δέουσα υπευθυνότητα και ακούγοντας τους ειδικούς».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, ο Μητροπολίτης Δράμας δήλωσε μετά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο: «Προ τριών ημερών περίπου, περιήλθε σε γνώση μου ότι μέσω του διαδικτύου κάποια πρόσωπα διέσπειραν ψεύδη για το πρόσωπό μου. Όχι αυτά τα κατά χιλιάδες που διακινούνται την περίοδο αυτή της πανδημίας, για τα οποία και ανεχόμεθα και συγχωρούμε τους Χριστιανούς. Το ένα από μία κυρία έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Δράμας απηγόρευσε να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος εις την κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω δε από το σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως, κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου: «ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος». Εξετόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν Επίσκοπο, ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική Εκκλησία της Δράμας, και ότι είμαι μασόνος.
Κατευθύνθηκα εις το Αστυνομικό Τμήμα της Δράμας. Κατέθεσα μηνυτήριο αναφορά. Η Αστυνομία εκινήθη ταχύτατα. Συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί. Και εν τέλει αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί δικάσιμος. Παραπέμπεται, δηλαδή, το θέμα στις καλένδες και παραμένει ο διασυρμός του προσώπου μου. Δεν υπάρχει για κληρικό μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν την τριπλή, την οποία, συγγνώμη, αποπτύω μετ’ αγανακτήσεως και λυπούμαι πάρα πολύ για την αντιμετώπιση την οποία έτυχα. Γνωρίζουν όλοι πόσο υπεύθυνη στάση κρατήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Διευκρίνισε δε σχετικά με τους δύο πολίτες που ζήτησαν συγγνώμη: «Η μήνυσις θα προχωρήσει. Τι θα πει; Κάψε με Γιάννη, νίψε με να αγιάσω; Πώς θα γίνει; Με μία συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!