Ευτυχώς, εκτός Μ.Ε.Θ. ο μικρούλης από τη Δράμα

0
1837

Ο μικρός αγωνιστής που διασωληνώθηκε με προβλήματα υγείας το βράδυ του Σαββάτου είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών


 

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως χθες με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Δράμας, η ευχάριστη εξέλιξη της υγείας του δίχρονου παιδιού από τη Δράμα που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή, διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού στην Αθήνα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είχαν γράψει την Τρίτη ότι ευτυχώς ο μικρούλης αποσωληνώθηκε και η υγεία του ήταν σε σταθερή κατάσταση με τους γιατρούς να τον παρακολουθούν. Τελικώς, μια ημέρα μετά, δηλαδή χθες Τετάρτη, η πορεία της υγείας του παιδιού εξελίχθηκε ακόμα καλύτερα, αφού όχι μόνο αποσωληνώθηκε αλλά και μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη της παιδιατρικής κλινικής.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Δράμας ανέφερε: «Ευχάριστα νέα για τον μικρούλη που αεροδιακομίστηκε. Μετά την διακομιδή -λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του- του 2χρονου αγοριού από το νοσοκομείο μας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», το βράδυ του Σαββάτου, οι γιατροί του νοσοκομείου μας παρακολουθούν την πορεία της υγείας του συνεχώς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι: μετά την ασφαλή και επιστημονικά άρτια διαχείριση του περιστατικού (διασωλήνωση) από την ομάδα ιατρών του νοσοκομείου μας (συνεπικουρούμενη από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό), νοσηλεύτηκε διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων, αποσωληνώθηκε την Δευτέρα το πρωί, παρέμεινε στη ΜΕΘ υποστηριζόμενο με οξυγόνο μέχρι σήμερα το πρωί (πρωί της Τετάρτης) που η κατάστασή του βελτιώθηκε και πλέον νοσηλεύεται σε απλή κλίνη της παιδιατρικής. Συγχαρητήρια σε όλους τους γιατρούς, το λοιπό προσωπικό και το ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ που για άλλη μία φορά επέδειξαν επαγγελματισμό και ευαισθησία και έχουμε ευτυχή κατάληξη».
Ο δίχρονος αγωνιστής διακομίσθηκε διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο Δράμας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με προορισμό το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων. Το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου, με τους γιατρούς που το εξέτασαν να εκτιμούν ότι είχε ένα ιδιαίτερο αναπνευστικό πρόβλημα και ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση. Άμεσα έγινε αναγγελία του περιστατικού στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ που διαχειρίζεται όλα τα περιστατικά. Η κεντρική υπηρεσία αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα και ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διακομισθεί το παιδί. Η μεταφορά έγινε με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Από εκεί έγινε αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ», το παιδί δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Δράμας, αφού η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει προορίζεται για τη νοσηλεία ενηλίκων. Το παιδάκι έφθασε αρχικά στο Νοσοκομείο Δράμας γύρω τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και μετά από τις σχετικές προετοιμασίες, ακολούθησε η διακομιδή του από το Νοσοκομείο της Δράμας στις 9.40’ το βράδυ της ίδιας ημέρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας, η διοικήτρια κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την περίπτωση αυτή ανέφερε τα εξής: «Μετά από όλες τις δέουσες ενέργειες, τη φροντίδα των ιατρών του νοσοκομείου μας, των αναισθησιολόγων, των τραυματιοφορέων, τη συνεργασία με τους υπευθύνους του ΕΚΑΒ και την κεντρική υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν. Το παιδί διακομίσθηκε με ασφάλεια εκεί όπου έπρεπε να διακομισθεί, για να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το πρόβλημα που είχε».
Τελικώς φαίνεται ότι ευτυχώς ο μικρός ήρωας τα κατάφερε και όλη αυτή η περιπέτεια, θα μείνει πολύ σύντομα για την οικογένειά του ως μια μακρινή δυσάρεστη περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ