Φιλοξενία του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής στο Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου ζητά το Νοσοκομείο Δράμας

0
576

Εκτιμήθηκε από αρμόδια επιτροπή σχετική επισφάλεια του κτηρίου για τους φιλοξενούμενους – χρήστες του, λέει σε έγγραφό του το νοσηλευτικό ίδρυμα


 

Τη διάθεση χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου στο ΙΕΚ του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας ζήτησε από τον Δήμο Δράμας το Νοσοκομείο Δράμας με σχετικό έγγραφό του. Στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας –όπως είναι γνωστό– παρέχεται επαγγελματική κατάρτιση σε ειδικότητες επαγγελμάτων Υγείας και παράλληλα έχει μια πορεία 36 ετών στον χώρο της κατάρτισης.
Σε επιστολή προς τις υπηρεσίες και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, το Νοσοκομείο Δράμας αναφέρει ότι στόχος του Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Δράμας είναι να παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και κατάλληλα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες με την ειδικότητά τους δεξιότητες, να διευκολύνουν την επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζουν την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας. Μάλιστα διευκρινίζει ότι από το 2018 η κατά μέσο όρο ετήσια δύναμη φοίτησης στο ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Δράμας ανέρχεται σε πενήντα καταρτιζόμενους.
Ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την κτιριακή υποδομή που το στεγάζει και δεν είναι η πλέον κατάλληλη για τις ανάγκες λειτουργίας της εκπαιδευτικής μονάδας. Το κτήριο όπου λειτουργεί το Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Δράμας δεν ανήκει κατά κυριότητα στο Γ.Ν. Δράμας, ούτε στους εποπτευόμενους φορείς του. Παράλληλα ο χώρος αυτός έχει υπερβολικά μεγάλες ανάγκες σε δαπάνες συντήρησης, λόγω παλαιότητας, και συντηρείται με δαπάνες του Νοσοκομείου στο πλαίσιο όσο αυτό είναι δυνατό. Εκτιμήθηκε επίσης από αρμόδια επιτροπή ότι υπάρχει σχετική επισφάλεια του κτηρίου για τους φιλοξενούμενους – χρήστες του, σύμφωνα με το έγγραφο της διοίκησης του ΓΝ Δράμας.
«Το Νοσοκομείο Δράμας δεν έχει δυνατότητα κάλυψης δαπάνης αναπαλαίωσης και δεν προτίθεται να το κάνει με αλλότρια κυριότητα» αναφέρει προς το Δήμο Δράμας με επιστολή της η διοίκηση του ΓΝ Δράμας, ενώ στην ίδια επιστολή συμπληρώνει: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την άμεση ανάγκη μετεγκατάστασής του. Μετά από επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου Δράμας, με την κα Αναστασία Τόλιου, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, παρουσία του κ. Παπουτσή Ιωάννη, Προέδρου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου, διαπιστώσαμε ότι το εν λόγω κτίριο πληροί τις προδιαγραφές και καλύπτει τις κύριες ανάγκες των χώρων που απαιτούνται για τη λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Μετά τα παραπάνω και επειδή: 1) εκτιμούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης χρήσης του εν λόγω κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας για τη στέγαση του Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητάς του, 2) το αίτημά μας θεωρείται εύλογο και καίριας σημασίας η επίλυση του, 3) η συνέχεια απρόσκοπτης λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Δράμας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την εκπαίδευση των Δραμινών, αλλά και για την –στη συνέχεια– “απορρόφησή” τους από τους φορείς της Δράμας (δημόσιους και ιδιωτικούς), λόγω ειδικοτήτων (Νοσηλευτική Γενική, Νοσηλευτική Χειρουργική, και Πληρώματα Ασθενοφόρων), παρακαλούμε για την κατά προτεραιότητα, λόγω του επείγοντος, εξέταση της αίτησής μας για παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου Δράμας και την θετική εισήγησή σας προς το αρμόδιο αποφασίζον όργανο του Δήμου Δράμας και την οριστική έκδοση σχετικής απόφασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!