Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης είναι η ανάταξη του ΕΣΥ

0
356

Πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης είναι η ανάταξη του ΕΣΥ, τονίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα newsbeast, ο υποψήφιος Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑΑ – ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Ο ίδιος αναφέρει ότι ένα επαρκώς στελεχωμένο και καλά χρηματοδοτημένο σύστημα υγείας είναι πρωταρχικός όρος για την συνολική υγεία αλλά και την κοινωνική συνοχή. Πλην όμως τα στοιχεία δείχνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Την περίοδο 2019-2023 καλύφθηκαν 7.200 θέσεις σχεδόν αποκλειστικά επικουρικού προσωπικού (έρευνα ΚΕΠΥ), ήτοι είχαμε ελάχιστες προσλήψεις μόνιμων και το καθαρό ισοζύγιο για την περίοδο Ιούνιος 2019-Ιανουάριος 2023 με τις αποχωρήσεις έχει αρνητικό πρόσημο, ήτοι έχουμε λιγότερες 6.500 θέσεις εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι η γενική αυτή τάση αποτυπώνεται με ιδιαίτερη ένταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Η εντεινόμενη υποστελέχωση, η πολύ μεγάλη ένταση της πανδημίας στην περιοχή μας και οι σπασμωδικές κινήσεις της Κυβέρνησης έφεραν στα βιολογικά τους όρια τους εργαζόμενους. Ήδη παραιτήθηκε ο ένας από τους μόλις δύο γιατρούς της Μ.Ε.Θ., γεγονός που συνεπάγεται ότι η Μονάδα ουσιαστικά τίθεται εκτός λειτουργίας. Και Νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ παύει να επιτελεί τον ουσιαστικό του ρόλο, υποβαθμιζόμενο πλήρως. Αλλά ενός κακού μύρια έπονται. Η κατάσταση στην παθολογική κλινική δεν είναι καλύτερη και για τον λόγο αυτό έχει σταλεί εξώδικη δήλωση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την παντελή έλλειψη γιατρών η Υγειονομική Περιφέρεια απέσπασε από τα Κέντρα Υγείας και τοποθέτησε στο Νοσοκομείο γενικούς γιατρούς, οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες.
Σε άλλο σημείο ο κ. Ξανθόπουλος σημειώνει στο ίδιο άρθρο: «Υπάρχει άμεση ανάγκη ανάταξης του ΕΣΥ και στα πλαίσια αυτά και του Νοσοκομείου Δράμας. Οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η αύξηση του εισαγωγικού μισθού των γιατρών, και η αποκατάσταση της πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών καθώς και η πρόσληψη νοσηλευτών είναι όροι επιβίωσης για το ΕΣΥ αλλά και για την κοινωνία. Η αναμόρφωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι το μεγάλο στοίχημα της Προοδευτικής Διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις ερχόμενες εκλογές. Και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ