Στις 11 Ιουνίου οι ορεινοί αγώνες Ζυγάκτη

0
680

Τους ορεινούς αγώνες Ζυγάκτη προετοιμάζεται να διοργανώσει στις 11 Ιουνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ ο Δήμος Δοξάτου.
Οι ορεινοί αγώνες του Ζυγάκτη ποταμού έχουν ως στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη του ορεινού όγκου της περιοχής, καθώς και περιοχών ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους. Η προσπάθεια στοχεύει στην ενεργοποίηση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνάμεις. Επιδίωξη είναι η αξιοποίηση φυσικών και πολιτισμικών πόρων μέσω στοχευμένων δράσεων, ελκυστικών για τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών, αλλά και μέσω των εμπειριών, εξορμήσεων και αναψυχής.
Με εκκίνηση το Κεφαλάρι, ένα ξεχωριστό τόπο, με κυρίαρχο στοιχείο το νερό ακολουθώντας το δρόμο νερού και περνώντας από την τοποθεσία «Πηγές» και τους «Πέντε δρόμους», οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν ορεινές περιοχές όπου θα συναντήσουν ορθόδοξα ξωκλήσια και χωριά ξεχασμένα στο χρόνο, ενώ προς τον τερματισμό της όλης διαδρομής, θα τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν τη δροσιά των νερών του Κεφαλαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!