Φωνή λαού στο Σύνταγμα

0
2978

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στην Αθήνα όπου πραγματοποιήθηκε με παλμό, αποφασιστικότητα αλλά και πολλά χημικά το προγραμματισμένο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Εκατοντάδες πολίτες αλλα και πολλοί αιρετοί μετέβησαν στο συλλαλητήριο και από την Δράμα κάνοντας χρήση των ναυλωμένων λεωφορείων της Ομάδας Ενεργών Πολιτών για τη Μακεδονία όσο και άλλων πρωτοβουλιών που οργανώθηκαν στο Κ. Νευροκόπι και το Δοξάτο προκειμένου να βοηθήσουν στην μετακίνηση του κόσμου.
Το μεγάλο συλλαλητήριο “για τη Μακεδονία” πάντως ολοκληρώθηκε στην καρδιά της Αθήνας χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα χημικά απο την πλευρά της αστυνομίας.
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολιτών προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους για την συμφωνία των Πρεσπών και να παρακολουθλήσουν το πρόγραμμα των ομιλιών.
Εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, έφθασαν στο κέντρο των Αθηνών… Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούσαν τη γαλανόλευκη αλλα και την σημαία της Βεργίνας χρωματίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την πλατεία Συντάγματος.
Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα
Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και βουλευτές και μέλη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και πολλοί ακόμη.
Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας.
Εντωμεταξύ, γύρω στους 60.000 πολίτες εκτίμησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος για το συλλαλητήριο.
Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ, για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.
Εξάλλου δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς μια μικρή μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τους άνδρες των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η χρήση δακρυγόνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρίσει μέρος των συγκεντρωμένων πολιτών από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από την δύσπνοια.
Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες χθες, αρκετοί διαδηλωτές, γυναίκες και παιδιά προσέφυγαν σε ξενοδοχεία και καταστήματα πέριξ της πλατείας Συντάγματος για να προστατευτούν από τα χημικά.
Περίπου πέντε αστυνομικοί, καθώς και πολίτες, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια που έγιναν στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλα και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν κουκουλοφόροι. Η αστυνομία έκανε χρήση μέτρων προκειμένου να τους απομακρύνει. Επίσης πριν από το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος υπήρξε αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Τα συμπεράσματα της κυβέρνησης
Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για το συλλαλητήριο ανέφερε: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει.
«Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία.»
Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος:
«Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακωστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν.»
Η επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι “Με εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πραιτοριανοί των ΜΑΤ, πέταγαν συνεχώς ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ σε παιδάκια και ηλικιωμένους. Ξεκάθαρος στόχος να διαλύσουν την μεγαλύτερη συγκέντρωση της Ιστορίας”. Από την πλευρά της επιτροπής έγινε λόγος για συμμετοχή 2.000.000 διαδηλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!