«Φώτα, μοτέρ, πάμε» για το 45ο Φεστιβάλ

1
1405

Πάνω από 300 κινηματογραφιστές στη Δράμα φέτος κατά την εβδομάδα του φεστιβάλ, σημειώνει στα «Χ» ο πρόεδρος του Πολ. Οργανισμού του Δήμου Δράμας


Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων αρχίζει στις 5 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος ανοίγει νωρίτερα, πριν την έναρξη των σχολείων με πρωταγωνιστές τους δημιουργούς των ταινιών καθώς και τους φίλους του κινηματογράφου που είναι πάντα δίπλα στις ταινίες μικρού μήκους.
Η φετινή διοργάνωση είναι πανέτοιμη να αρχίσει και να γίνει σημείο συνάντησης και δημιουργικού διαλόγου για τον κινηματογράφο. Φέτος η διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει στο εγχείρημα να ανοίξει το φεστιβάλ πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να δώσει την ευκαιρία, σε περισσότερους γονείς και μαθητές να το επισκεφθούν, δηλώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Ο ίδιος εξηγεί ότι τις ίδιες ημέρες, γίνονται σε όλη την Ελλάδα πολλές εκδηλώσεις γι’ αυτό και ο Πολιτιστικός Οργανισμός αποφάσισε να κινηθεί στο φεστιβάλ της Δράμας, στην ίδια κατεύθυνση, διευκολύνοντας και κάποιες οικογένειες που θα θέλαν να ταξιδέψουν στη Δράμα και να παρακολουθήσουν το θεσμό από κοντά.
Στο 45ο DISFF που θα διεξαχθεί στις 5-11 Σεπτεμβρίου 2022 στην Δράμα, συνολικά θα παρουσιαστούν 148 ταινίες από περισσότερες από 33 χώρες σε όλα τα προγράμματά του Φεστιβάλ.
Στα διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ φέτος προστέθηκε και το Εθνικό Σπουδαστικό, πέραν του Διεθνούς Σπουδαστικού τμήματος που προϋπήρχε, προκειμένου να αναδειχθούν περισσότερο οι Έλληνες σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών και κατά συνέπεια να στηριχθούν στην πράξη όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Δεμερτζής για να προσθέσει ότι ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον και από άνθρωπο εκτός Δράμας που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, να δωρίσει το πρώτο βραβείο του προγράμματος, ύψους 5.000 ευρώ προς τιμή της εξαίρετης σκηνοθέτου και συγγραφέως Φρίντα Λιάππα.
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, υπάρχουν καινούργιες συνεργασίες του φεστιβάλ Δράμας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει ένα εργαστήρι, σε συνεργασία με το φεστιβάλ του Τορίνο, με στόχο να αναδειχθούν νέοι κινηματογραφιστές. Αυτό θα γίνει στο ισόγειο του καφέ «Ελευθερία». Στον πρώτο όροφο του κτηρίου θα εκτεθούν έργα της Visual Art, του πολύ γνωστού διεθνώς, Αιγύπτιου δημιουργού, Μπασίμ Μαγκτί. Η έκθεση θα ξεκινήσει από τις 8 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα υπάρχουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με τις βιβλιοπαρουσιάσεις, το Cinematherapy αλλά και τα προγράμματα “Short and Green”, το “Pitching Lab” και το “Pitching Forum”. «Ενισχύουμε τα πάντα. Θα είναι μια πολύ ζωντανή εβδομάδα στη Δράμα, με σημαντικές παρουσίες και επισκέψεις καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου. Φυσικά θα επισκεφθεί το φεστιβάλ και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, που θα βρίσκεται στην τελετή έναρξης.
Στο διάστημα της κινηματογραφικής εβδομάδας του φεστιβάλ, εκτιμάται ότι θα φιλοξενηθούν στη Δράμα, περισσότεροι από 300 κινηματογραφιστές και δημιουργοί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, εξηγώντας ότι έχουν κλείσει όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Προσθέτει επίσης, ότι αυτό που έχει απομείνει πλέον και ολοκληρώνεται σε επίπεδο προετοιμασίας, είναι η οργάνωση των χώρων του φεστιβάλ. Προβολές φέτος θα γίνουν στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας (στην Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος), στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου ΚΥΚΛΩΨ, καθώς και διαδικτυακά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ