Φωτίστηκε με χρώμα ροζ το παλιό δημαρχείο της Δράμας

0
4139

Σε εξέλιξη αυτή την περίοδο οι δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας


Με φωτισμό στο χρώμα του ροζ, που συμβολίζει την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, φωτίστηκε το παλιό δημαρχείο της Δράμας, το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στην πρόληψη της ασθένειας. Ο φωτισμός του δημαρχείου από τον Δήμο Δράμας, έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας στο πλαίσιο των δράσεων που έγιναν σε πολλά ακόμη μέρη, με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, κα Ευγενία Σαραφίδου, τόνισε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι στο πλαίσιο αυτής της ημέρας φωτίζονται σε όλο τον κόσμο δημόσια κτήρια, με το ροζ χρώμα, που είναι το χρώμα της ελπίδας. «Στη Δράμα, κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών με τη βοήθεια του Δήμου Δράμας, φωτίζει το παλιό δημαρχείο της πόλης θέλοντας να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και να παρακινήσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Αυτό αφορά είτε τους άνδρες, είτε τις γυναίκες. Δυστυχώς ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει και τα δυο φύλα. Ίσως πολύ λιγότερο τους άνδρες, αλλά υπάρχουν περιστατικά και μάλιστα δύσκολα. Γι αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές. Εμείς, οι γυναίκες που παλέψαμε και νικήσαμε τον καρκίνο, θέλουμε να δείξουμε ακριβώς αυτό. Πρέπει όλες οι γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους. Να μην το βάζουν κάτω και να προλαμβάνουν έγκαιρα την ασθένειά τους. Πιστεύω ότι οι γυναίκες έχουν ευαισθητοποιηθεί. Οι γυναίκες κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σήμερα, μέσα από αυτές τις δράσεις έστω και μια γυναίκα παραπάνω να πειστεί για να κάνει προληπτικές εξετάσεις, θα είναι για εμάς ένα σημαντικό κέρδος».
Όπως δείχνουν τα στοιχεία πλέον είναι πολλές οι γυναίκες τόσο στη Δράμα, όσο και αλλού, που προγραμματίζουν αυτή την εποχή να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Δυστυχώς όμως ο καρκίνος του μαστού, είναι το δεύτερο σε συχνότητα είδος καρκίνου, όπως αναφέρει η κα Σαραφίδου, αφού μια στις οκτώ γυναίκες προσβάλλεται από καρκίνο του μαστού. «Οι προληπτικές εξετάσεις, άρχιζαν παλαιότερα από την ηλικία των 30 ετών αλλά πλέον υπάρχουν κρούσματα και σε πολύ νεώτερες ηλικίες. Έτσι ακόμη και από την ηλικία των 20 ετών, ειδικά όταν μια κοπέλα έχει ιστορικό στην οικογένεια καλό είναι να κάνει προληπτικές εξετάσεις. «Όταν ο καρκίνος του μαστού εντοπιστεί νωρίς μπορεί να ιαθεί κατά 99%. Παράλληλα με τις ιατρικές προληπτικές εξετάσεις, οι γυναίκες θα πρέπει και να αυτοεξετάζονται με ψηλάφηση».
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας, προχώρησε σε μια ακόμη δράση μοιράζοντας έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την περασμένη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στο ισόγειο του διοικητηρίου της Δράμας. Η δράση ευαισθητοποίησης, στηρίχθηκε από το σύνολο των τοπικών φορέων ενώ και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ