Δύσκολη η κατάσταση στην απόληξη του χειμάρρου Μοναστηρακίου

0
4934

– Λ. Χρυσοχοΐδης: «H κατάσταση είναι άθλια από τη ρύπανση και τη δυσοσμία»
– T. Χατζηγιάννης: «Zητήθηκε η συνδρομή ερπυστριοφόρου… Περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν»


 

Σε κακή κατάσταση είναι ο χώρος κάτω από τη γέφυρα της οδού Αντιγόνου, όπου καταλήγει ο χείμαρρος Μοναστηρακίου. Δυστυχώς πέρα από την μόνιμη πλέον δυσοσμία, λόγω των γνωστών προβλημάτων που οφείλονται σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΔΕΥΑΔ στις απολήξεις αποχετεύσεων, υπάρχει και πρόβλημα ρύπανσης. Παράλληλα και η άγρια βλάστηση έχει αυξηθεί εντός του χειμάρρου, στο βόρειο μέρος της γέφυρας, σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάτι που πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε προβλήματα με τις βροχοπτώσεις.
Η ανάγκη καθαρισμού του χειμάρρου και του χώρου που βρίσκεται πριν τον πλακοσκεπή αγωγό επισημάνθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, λίγες ημέρες πριν. Ο ίδιος τόνισε ότι: “H κατάσταση είναι άθλια από τη ρύπανση και την δυσοσμία. Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται, αλλά δε γίνεται τίποτα. Το μόνο που γίνεται είναι να συγκεντρώνονται 2-3 άνθρωποι του δήμου, να συνεδριάζουν υπαιθρίως στη γέφυρα και να αποχωρούν στη συνέχεια χωρίς να προχωρούν σε κάποια ενέργεια. Για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και ο δήμος λέει ότι θα εξετάσει αν το πρόβλημα είναι στην αρμοδιότητά του ο καθαρισμός του χώρου». Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και περιπτώσεις παρουσίας ερπετών στην ίδια περιοχή.
Απαντώντας στο πρόβλημα αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, στη συνέχεα, είπε ότι τον χώρο έχει επισκεφθεί ο ίδιος με τους αντιδημάρχους καθαριότητας και πρασίνου. Διασχίζαμε το χείμαρρο και προσπαθήσαμε να βρούμε χώρο για να μπει στο χείμαρρο μηχάνημα προκειμένου να τον καθαρίσει. Την επόμενη ημέρα έγινε προσπάθεια να μπει μέσα μηχάνημα Jcb αλλά δεν μπόρεσε να κινηθεί στο χείμαρρο. Στον χώρο κλήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης και ζητήθηκε η συνδρομή ερπυστριοφόρου τσάπας. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξει δρόμος για να μπορέσει να μπει μέσα το μηχάνημα. Στη συνέχεια θα γίνει καθαρισμός από τη γέφυρα μέχρι το στόμιο του πλακοσκεπή. Περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ.
Την ανάγκη καθαρισμού του χειμάρρου είχαν αναδείξει τα «Χ» από τον Αύγουστο του 2022, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα να προϋπήρξε διγνωμία ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας, σχετικά με την αρμοδιότητα καθαρισμού του χειμάρρου, ωστόσο, όσο ακόμη είναι νωρίς, επιβάλλεται να υπάρξει μια συνεργασία των δυο φορέων προκειμένου να πραγματοποιηθεί καθαρισμός, πριν φθάσουμε στο σημείο να επιρρίπτουμε ευθύνες για πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και της ρύπανσης στο χείμαρρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ