FROZEN PEAKS 2019…2 έως 5 Μαΐου οι αγώνες

0
1926

Έρχονται οι αγώνες των παγωμένων κορυφών. Με μεγάλο ενδιαφέρον και φέτος από τους δρομείς. Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις φανταστικές διαδρομές. Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες βουνού 12, 46, 90 και 265 χιλιομέτρων σε συνθήκες ημιαυτονομίας, καθώς επίσης και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Νευροκοπίου και υποστηρικτές, οι αθλητικoί σχηματiσμοί Nevrokopi Runners, Granitis Trail και Les Trailers.
Σκοπός της Διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προβολή των ιστορικών και εκκλησιαστικών μνημείων, της γεωγραφικής και κλιματικής ιδιομορφίας, των σημείων φυσικού κάλλους, των πολιτιστικών στοιχείων και των προϊόντων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νευροκοπίου, καθώς και ο σεβασμός των ηθικών αξιών του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας.

Η ξενάγηση των διαδρομών ξεκινάει……!
Παρουσίαση του αγώνα νούμερο 1 panoramaΗ μεγαλύτερη και πιο μεγάλη διαφορά στο βουνό που τρέχει στην Ελλάδα. 261,210 μ με υψόμετρο κέρδος 11,636 μ και διάρκεια 77 ώρες. Στην καρδιά της Άνοιξης, 2-5 Μαΐου 2019. Ο αγώνας αποτελείται από τρεις διαφορετικές διαδρομές (σε έναν αγώνα). Με αρχή και τελείωμα, για κάθε διαδρομή από το αθλητικό κέντρο του νευροκοπίου. Η διαδρομή σχεδιάστηκε για να περάσει μέσα από τις υψηλότερες ορεινές κορυφές της περιοχής, από εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά φυλάκια, απομεινάρια του παρελθόντος, μέσα από στρατιωτικά οχυρά του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου στο οποίο κάθε αθλητής έχει την ευκαιρία να βιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της εποχής, από Πανέμορφα δάση μπιτς και αλπική τοπία, από το φαλακρό χιονοδρομικό θέρετρο, από γεωλογικούς σχηματισμούς (φαράγγι του πύργου), από παραδοσιακούς οικισμούς (pagoneri), από ιστορικά εκκλησιαστικά μνημεία (Acrini Εκκλησία, Πύργος Πύργου, krithara εκκλησία), από τις δύο άρδευση λίμνες (zafytos και lefkogia) , εγκαταστάσεις εξόρυξης (ορυχεία μαγγανίου) και τα μεγαλύτερα μαρμάρινα λατομεία στην Ελλάδα. Ο αγώνας στοχεύει στους αθλητές με μεγάλη εμπειρία στους αγώνες του βουνού. Απαιτεί ικανότητες διαχείρισης σε μυώδης πόνους, πιθανές δύσκολες καιρικές συνθήκες, αϋπνία, επίσης μεγάλη ψυχική και φυσική αντοχή.

Παρουσίαση του αγώνα νούμερο 2 Ηighland ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ
ΑΚΡΙΝΟ: (23.750 μ D+1.166, D – 930)Ο αγώνας ξεκινά από το Αθλητικό Κέντρο Νευροκοπίου στις 07:00 πμ στις 2 Μαΐου 2019. Διασχίζει το δυτικό μέρος του Δήμου με κατεύθυνση προς το χωριό Δασωτό. Τα πρώτα εύκολα χιλιόμετρα περνούν δίπλα από χωράφια καλλιέργειας πατάτας, που είναι και κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια η διαδρομή αρχίζει να κερδίζει ύψος περνώντας μέσα από δάσος δρυός και σφενδάμης. Η διαδρομή κινείται σε κορυφογραμμή λόφων ανεβοκατεβαίνοντας, με θέα στα αριστερά το χωριό Δασωτό . Στα 10.100 μ ανεβαίνοντας μια σύντομη αλλά σκληρή ανηφόρα συναντά, τον παλιό στρατιωτικό δρόμο που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του Στραγκάτς. Στο σημείο αυτό και ο πρώτος Σταθμός Ανεφοδιασμού (ΣΤΕΚ 1) Στη συνέχεια ακολουθώντας τον στρατιωτικό δρόμο και μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς, ανεβαίνοντας ομαλά φτάνει στο παλιό στρατιωτικό στρατόπεδο του Στραγκάτς. Στο σημείο αυτό υπάρχει καταπληκτικό ξέφωτο με υπέροχη θέα στα αριστερά της κορυφογραμμής του όρους Όρβηλος. Συνεχίζοντας τη διαδρομή που ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μέσα σε υπέροχη βλάστηση, οξιάς και κωνοφόρων θα αγγίξει την οριογραμμή των συνόρων Ελλάδας – Βουλγαρίας, στην πυραμίδα 122. Στροφή αριστερά ακολουθώντας το παλιό στρατιωτικό μονοπάτι εφοδιασμού των φυλακίων. Περνά από το φυλάκιο της πυραμίδας 121 και στη συνέχεια με καθοδική πορεία και καταπληκτική θέα της εκκλησίας του Ακρινού απέναντι σας και των βουλγαρικών χωριών στα δεξιά, θα φτάσει στο δεύτερο Σταθμό Εφοδιασμού του Ακρινού (ΣΤΕΚ 2). Η κατάβαση από την πυραμίδα 119 – 116 είναι τεχνική και αρκετά απότομη.

Παρουσίαση του αγώνα νούμερο 3 Heroes
ΑΚΡΙΝΟ – ΟΡΒΗΛΟΣ – ΠΕΡΣΕΚ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΑΦΥΤΟΥ – ΒΑΘΥΤΟΠΟΣ 29.750 χιλ (18.210 + 11.540 χιλ) (D+ 1.840 + 117) (D – 1565 + 613)Ξεκινώντας από το ΣΤΕΚ Νο 2 της εκκλησίας του Ακρινού, η διαδρομή πηγαίνει παράλληλα με την οριογραμμή Ελλάδας – Βουλγαρίας. Η πορεία είναι ανοδική, τεχνική και πολύ επίπονη. Στην πυραμίδα 107, στρίβει αριστερά, κινούμενη πάντα παράλληλα με την οριογραμμή. Μικρή κατάβαση και ακολουθεί ακόμη πιο επίπονη και απαιτητική ανάβαση μέχρι την πρώτη κορυφή του Όρβηλου στην πυραμίδα 102 (Αλή Μπουτούς 1.172 μ). Η διαδρομή περνά μέσα από δάσος ψηλών κωνοφόρων (ρόμπολα), με καταπληκτική θέα όλων των κορυφών της περιοχής, του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου, πολλών Βουλγαρικών χωριών, μέχρι το όρος Ρίλα και Μπάνσκο. Επίσης θα θαυμάσετε τις δύο τεχνητές λίμνες στη Βουλγαρία (Λόφτσα) και στην Ελλάδα (Καταφύτου). Μετά την κορυφή Αλή Μπουτούς η διαδρομή κατηφορίζει για να ξανά αναρριχηθεί μέχρι την κορυφή Τσολιάς (1212 μ). Μικρή κατάβαση 200 μ περίπου και στροφή αριστερά ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι που φτάνει μέχρι το διάσελο του βασιλικού μονοπατιού. Ανηφορίζει πάλι στην απέναντι κορυφή για να κατηφορίσει απότομα μέχρι την Καλύβα Κυνηγών του ΠΕΡΣΕΚ (ΣΤΕΚ Νο 3). Η κατηφόρα από την κορυφή Τσολιάς δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε όλο το λεκανοπέδιο αριστερά σας, την λίμνη Καταφύτου ακριβώς μπροστά σας και δεξιά την περιοχή των Σερρών μέχρι το όρος Μπέλες. Φεύγοντας από την Καλύβα Κυνηγών η διαδρομή ακολουθεί χωματόδρομο μέσα σε δάσος οξιάς ανηφορίζοντας μέχρι το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του ΠΕΡΣΕΚ . Στροφή αριστερά, κατηφορίζοντας, ακολουθεί παλιό στρατιωτικό μονοπάτι μέχρι την λίμνη του Καταφύτου. Διασχίζει το φράγμα της λίμνης και κατηφορίζοντας από τα ακριτικά χωριά Κατάφυτο και Βαθύτοπο.

Παρουσίαση του αγώνα νούμερο 4 Lisse
Ο αγώνας ΛΙΣΣΕ αναβαθμίζεται. Ξεκινώντας από το Οχυρό και περνώντας από τον λόφο των οχυρών ΛΙΣΣΕ και Η, η διαδρομή στρίβει αριστερά και ακολουθεί τη διαδρομή των αγώνων ΠΑΝΟΡΑΜΑ και HIGHLAND μέχρι το Σανατόριο του Γρανήτη. Στρίβει αριστερά ακολουθώντας τον παλιό δρόμο Γρανήτη – Νευροκοπίου και τερματίζει στην Κεντρική πλατεία του Νευροκοπίου τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 15 χιλ.
Η Ο.Ε της Διοργάνωσης FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ σε συμφωνία με το ΚΤΕΛ ΔΡΑΜΑΣ προτίθεται να συνεισφέρει και να διευκολύνει την μετακίνηση αθλητών και συνοδών από Αθήνα – Θεσ/νικη – Δράμα – Νευροκόπι με επιστροφή κατά το τετραήμερο των αγώνων. Θα υπάρξουν δύο δρομολόγια από Αθήνα – Θεσ/νικη – Νευροκόπι την Τετάρτη το πρωί 1η Μαΐου αναχώρηση 09:00 από Αθήνα και την Παρασκευή 3 Μαΐου την ίδια ώρα. Επιστροφή στην Θεσ/νικη – Αθήνα από Νευροκόπι μετά την τελετή λήξης την Κυριακή 5 Μαΐου. Αναχώρηση από Δράμα στις 09:15 μμ. Τιμή εισιτηρίου μετ’ επιστροφής 50 ευρώ από Αθήνα και 20 από Θεσ/νικη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!