Βασικό εργαλείο για τους κτηνοτρόφους της Δράμας η Διεπαγγελματική Φέτας που δρομολογήθηκε

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων της Προσοτσάνης κ. Κώστας Ακριτίδης

0
1378

Αίσιο τέλος είχε η συζήτηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και είχε σαν αποτέλεσμα την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή κτηνοτρόφων, βιομήχανων και τυροκόμων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Προσοτσάνης κ. Κώστας Ακριτίδης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ βασικό εργαλείο για την κτηνοτροφία διότι εάν λειτουργήσει σωστά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας θα σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις με θετικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους. Αυτό θα μπορέσει να γίνει μέσω εργαλείων που θα διαθέτει η Διεπαγγελματική Φέτας προκειμένου να γίνονται απευθείας καταγγελίες και να περιοριστεί το προϊόν προέλευσης άλλων βαλκανικών χωρών που εμφανίζεται ως φέτα και με αυτό το χαρακτηριστικό συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις. Ο κ. Ακριτίδης υπενθύμισε ότι ανάλογη Διεπαγγελματική έχουν τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Ιταλοί καταφέρνοντας να διαφυλάξουν τα προϊόντα τους παγκοσμίως. Η προσπάθεια για την δημιουργία της συγκεκριμένης Διεπαγγελματικής γίνεται εδώ και τρία χρόνια ωστόσο καθυστέρησε διότι υπήρχαν και υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα για τον έλεγχό της όπως και άλλα που έχουν οφέλη από τις ελληνοποιήσεις.
Όπως είπε επίσης ο κος Ακριτίδης, σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχουν περίπου 100.000 κτηνοτρόφοι από τους οποίους οι 70.000 περίπου έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή της φέτας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όπως εκτιμάται και περισσότεροι από 600 παραγωγοί της Δράμας, αν και τα νούμερα είναι επισφαλή λόγω της συνεχούς μεταβολής του αριθμού των κτηνοτρόφων λόγω αποχωρήσεων από το επάγγελμα.
Σημειώνεται ότι μετά το αίσιο τέλος των διαβουλεύσεων που έγιναν για την δημιουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, δήλωσε:
«Σήμερα άνθισε το λουλούδι που φυτεύτηκε, ο σπόρος καλλιεργήθηκε με επιμέλεια με κόπο και έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις πλευρές για την επιμονή, την υπομονή και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά πάνω από όλα την πίστη τους στη Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας. Χαιρετίζω την ίδρυσή της και εύχομαι καλές δουλειές στο δύσκολο έργο της.
Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι στο πλαίσιο της πολιτικής μας αταλάντευτη βούληση είναι η ίδρυση, αλλά κυρίως η στήριξη της διεπαγγελματικής στην εκπλήρωση του έργου της. Η διεπαγγελματική της φέτας έχει ως μοναδικό σκοπό την προάσπιση και τη στήριξη του προϊόντος και ταυτόχρονα είναι ο συνομιλητής της πολιτείας, ο σύμβουλός της. Δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο. Με αυτό το πλαίσιο θα πορευτούμε για το καλό του κτηνοτροφικού και παραγωγικού κόσμου.
Ευελπιστώ ότι από εδώ και πέρα θα υπηρετήσουμε όλοι το εθνικό μας κεφάλαιο, τη Φέτα, χωρίς εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αταλάντευτη βούληση απέναντι σε όποια πλευρά παρεκκλίνει του στόχου και με την αναγκαία αποφασιστικότητα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση του μεγάλου σκοπού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ