Φύτεψαν λουλούδια τιμώντας τα 57 θύματα στα Τέμπη

0
614

– Συγκινητική πρωτοβουλία από τα παιδιά της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας
– 57 φυτά, όσα τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος, φύτεψαν χθες οι μαθητές δίπλα στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Δράμα


 

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέπτυξαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και τον σύλλογο Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ο Ήφαιστος», προκειμένου να τιμήσουν με ένα πρωτότυπο τρόπο τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία πριν από λίγο καιρό και βύθισε τη χώρα στο πένθος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο» πήραν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών δίπλα στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. «Φυτεύουμε 11 δέντρα για τους σιδηροδρομικούς που έχασαν τη ζωή τους και 46 λουλούδια για τον αντίστοιχο αριθμό των επιβατών» εξήγησε ο Ορέστης Παντικίδης μαθητής της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας για να προσθέσει: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι για να αναδείξουμε από σεβασμό αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Φυτέψαμε λουλούδια και δέντρα όσα και τα θύματα του δυστυχήματος. Έτσι 36 παιδιά της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχουν με πολύ χαρά στην πρωτοβουλία αυτή γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ενέργεια την οποία πριν συζητήσαμε με τους καθηγητές».
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Τάσος Σαλής δήλωσε ότι προσπάθεια τους σχολείου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για ότι συμβαίνει γύρω τους. «Υπήρχαν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Κοιτάξαμε λοιπόν να τα αξιοποιήσουμε και μέσα από αυτά, εφόσον υπήρξε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για τη χώρα μας προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, μέσα από τις δράσεις που κάνουμε σαν σχολείο για την προστασία του περιβάλλοντος. Ούτως ή άλλως με τον «Ήφαιστο» συνεργαζόμαστε πάρα πολύ. Έχουμε έρθει ξανά στο παρελθόν (στον Σιδηρ. Σταθμό Δράμας), έχουμε καθαρίσει το χώρο και έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία την οποία θα συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να εμπλέξουμε τους μαθητές μας, σε ότι αφορά την κοινωνία και όχι μόνο με τα μαθήματα του σχολείου. Περιβάλλον είναι ο συνάνθρωπος, η κοινωνία, οι σχέσεις οι επαφές, τα πάντα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Ηφαίστου» κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. Με πρωτοβουλία του λυκειάρχη κ. Σαλή και των καθηγητών τα παιδιά ήρθαν να φυτέψουν 11 δέντρα και 46 άνθη. Είναι ο αριθμός των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Είναι μια συμβολική κίνηση από την πλευρά του 1ου ΕΠΑΛ. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται. Έχουν ξανακάνει δράσεις εδώ. Μας βοήθησαν να καθαρίσουμε το χώρο. Είναι εξαιρετικοί όλοι τους και τα παιδιά δουλεύουν με πάρα πολύ φιλότιμο. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Η κίνηση του 1ου ΕΠΑΛ μας συγκινεί ιδιαίτερα γιατί έχουμε βουρκώσει, έχουμε πονέσει και έχουμε δακρύσει για το δυστύχημα. Εμείς αποφασίσαμε να μοιράσουμε στα παιδιά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, από ένα βιβλίο που τυπώθηκε από τον ΟΣΕ, για να θυμούνται την συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ