Τιμήθηκε και στη Δράμα η Εργατική Πρωτομαγιά

0
659

– Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, στο Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Ελευθερίας
– «Δημοκρατία δεν είναι τα παιδιά μας να δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα» τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας κ. Γιώργος Σαβρίδης


 

Με τον καθιερωμένο πλέον τρόπο, αυτόν της απεργιακής συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις προς τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς που αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης και των εργατών που θυσιάστηκαν για το οκτάωρο εργασίας, το πενθήμερο, τις συμβάσεις εργασίας, και το νομικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.
Στο Εργατικό Κέντρο Δράμας απηύθυναν χαιρετισμούς για τον χαρακτήρα της ημέρας, εκπρόσωποι εργασιακών σωματείων αλλά και πολιτικών φορέων για να ακολουθήσει πορεία προς το άγαλμα της Ελευθερίας και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τα εργατικά δικαιώματα. Στο τέλος της εκδήλωσης αναγνώσθηκε και σχετικό ψήφισμα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ με πορεία και κατάθεση στεφάνων.
Κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΥΚ Δράμας ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Σαβρίδης τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι φέτος έχουν συμπληρωθεί 134 χρόνια από την Εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο, αλλά ακόμη οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν το δίκιο τους. Είπε ότι στην διάρκεια αυτών των χρόνων έγιναν πολλά αλλά θα χρειαστούν πολλά ακόμη για να φθάσουμε στο σημείο που τα εργατικά κέντρα και ο συνδικαλισμός δεν θα χρειάζεται σε αυτό τον τόπο. Όταν δηλαδή θα μιλούμε πραγματικά για δικαιοσύνη, για ανθρώπινα ωράρια και για μισθούς αξιοπρέπειας και όταν επιλυθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την Υγεία, την Παιδεία και τα βασικά αιτήματα της εργατικής τάξης. Σημείωσε ότι είναι λυπηρό μετά από τόσα χρόνια και την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας, να μην μπορούν ακόμη οι εργαζόμενοι να βρουν το δρόμο τους, επειδή κάποιοι βάζουν εμπόδια. Δηλαδή κάποια κόμματα που άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Χρόνια τώρα συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την ανεργία, τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ακρίβεια και όλα όσα ανακαλύπτουν κάποιοι εδώ και 12 χρόνια. Ζήσαμε τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση και τώρα ζούμε το χειρότερο, την πείνα και την εξαθλίωση, όπως είπε, για να συμπληρώσει ότι τα νέα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια. «Δημοκρατία δεν είναι τα παιδιά μας να δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα, ίσως και παραπάνω και να αμείβονται με 500–600 ευρώ και να έχουμε την απαίτηση να κάνουν και οικογένειες λόγω του δημογραφικού προβλήματος. Αυτοί που μας εκπροσωπούν και όσοι θα μας εκπροσωπήσουν σε λίγο θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν πρέπει από εδώ και πέρα να κοροϊδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους, γιατί αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας. Τα νέα παιδιά δεν πάνε πλέον να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας. Είναι πολλές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό αλλά η νεολαία μας δεν πάει. Προτιμά να μετακινηθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου υπάρχει Δημοκρατία και Δικαιοσύνη και οι αμοιβές αλλά και η ασφάλεια είναι σωστές και όχι «μαύρη εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, χαιρετισμούς απηύθυναν, η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε, η Γρ. της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Πάτυ Κωνσταντινίδου, ο Γρ. Της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης, ο κ. Μιλτιάδης Κριατσέλης από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας και ο κ. Κίμωνας Τσαπρασίδης εκπρόσωπος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!