Γαία Δράμας

0
2442

΄Ο Α.Σ. Γαία Δράμας ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την ομώνυμη πόλη της Δράμας. Έμβλημα του Συλλόγου είναι η Γαία (το πρωταρχικό όνομα της Γής όπως την ονόμασαν οι Αρχαίοι Έλληνες) και χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μπλε.

Ποιοι πρωτοστάτησαν σε αυτό το εγχείρημα;
Ήταν άνοιξη του 2016 όταν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την καινούργια ομάδα. Ξεκίνησε σε θεωρητικό επίπεδο από 2, 3 γονιούς και προπονητές και σε λίγες μέρες μετά από θεαματική ανταπόκριση δεκάδων ανθρώπων ξεκινήσαμε και πρακτικά το χτίσιμο αυτής της ομάδας.

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Δ.Σ.;
Τη διοίκηση αποτελούν μετά από την τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομάδας οι:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Κάππας
Αντιπρόεδρος: Θεοδωρίδης Στέφανος
Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Καραϊσαρλής
Ταμίας: Νικόλαος Σταυρινάκης
Μέλος: Ευστάθιος Κεραμιτσόπουλος
Μέλο: Παύλος Παλληκάρης
Μέλος: Επλίδα Ξανθοπούλου
Έφορος: Ιωάννης Νταλιανης

Ποιοι είναι οι στόχοι και ο σκοπός του συλλόγου;
Το σωματείο μας έχει σαν στόχο να διδάξει σε κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας τα μυστικά του Βόλεϊ, του υπέροχου αυτού ομαδικού αθλήματος που με την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση των παιδιών στα τμήματα υποδομής μας μέσω της καθοδήγησης έμπειρων και σωστά καταρτισμένων προπονητών, δίνει την δυνατότητα σε αυτά αφενός να μάθουν ουσιαστικά το άθλημα της Πετοσφαίρισης και αφετέρου να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ένταξής τους σε μια μικρότερη κοινωνία, την αθλητική ομάδα.
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η δημιουργία μιας αθλητικής κυψέλης για όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δράμας και όχι μόνο. Οι στόχοι των Ακαδημιών είναι επιγραμματικά οι εξής:
1. Υποδομή σε βάθος και προγραμματισμός
2. Αθλητές με ήθος
3. Άριστοι μαθητές
4. Η σωστή σωματική, κοινωνική και ψυχολογική ανάπτυξη των αθλητών/τριων της
5. Η αγάπη για την ομάδα, το άθλημα

Ποια είναι τα τμήματα που διαθέτει ο «Α.Σ. Γαία Δράμας»;
Το Σωματείο Α.Σ. Γαία Δράμας ανήκει επίσημα στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης από 28/05/2016 και συμμετείχε στα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 που διοργανώνει η Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης – Ανατ. Μακεδονίας.
Αναλυτικότερα:
Οι κατηγορίες που αγωνιζόμαστε είναι οι παρακάτω.
Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών
Πρωτάθλημα Νεανίδων
Β’ Εθνικής Πρωτάθλημα Κορασίδων
Β’ Εθνικής Πρωτάθλημα Παγκορασίδων (με δύο ομάδες)
Εκτός από τα ανωτέρω αγωνιστικά τμήματα, υπάρχουν τα τμήματα των Ακαδημιών που αποτελούνται από κοριτσάκια μέχρι Στ Δημοτικού σχολείου.

Ποια είναι η προπονητική ομάδα του συλλόγου;
Η προπονητική ομάδα του συλλόγου αποτελείται από προπονητές πετοσφαίρισης αλλά λειτουργούν και ως σύμβουλοι προπόνησης δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου. Οι προπονητές απασχολούνται στον σύλλογό μας τόσο για την εξέλιξη της Ακαδημίας όσο και της Αγωνιστικής ομάδας.
Αναλυτικά το προπονητικό team του Α.Σ. Γαία Δράμας είναι:
Κυριαζίδης Χρήστος – Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικών Head coach
Αβερκιάδης Δημήτριος – Παγκορασίδων1 και Παγκορασίδων 2
Αβερκιάδου Παυλίνα – τμήματα ακαδημιών
Παλληκάρης Παύλος – σημαντική βοήθεια από το Μέλος του Δ.Σ. με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και αποθεραπεία τραυμάτων και πρόληψη τραυματισμών

Πως θα χαρακτηρίζατε την χρονιά που πέρασε;
Με μία λέξη θα χαρακτηρίσω την περσινή χρονιά – εξαιρετική. Η ομάδα μας αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα γυναικών καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον όμιλό μας έχοντας τον μικρότερο όρο ηλικίας. Στο πρωτάθλημα κορασίδων όπου πήραμε την Πρώτη θέση ως Πρωταθλήτριες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης οι παγκορασίδες μας κατέκτησαν και αυτές το πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα δύο αυτά τμήματα πήγαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα όπου κατέκτησαν την 11η και 6η θέση αντίστοιχα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο «Α.Σ. Γαία Δράμας» διοργάνωσε το «Final-4» Νεανίδων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Υπάρχει κάτι που σας έμαθε αυτή η εμπειρία;
Στα πλαίσια της προώθησης και αναβάθμισης του αθλήματος της πετοσφαίρισης και στα πλαίσια του συνολικού αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας μας ενδιαφερθήκαμε και αναλάβαμε την διοργάνωση που αφορούσε στα ζευγάρια της τελικής φάσης Νεανίδων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διοργανώσαμε ένα πρότυπο τελικό finalfour Νεανίδων υψηλών προδιαγραφών σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Α.Μ.Θ. ακολουθώντας με συνέπεια όλες τις προδιαγραφές καλής λειτουργίας και ασφάλειας. Έγιναν ενδιαφέροντες αναμετρήσεις με εναλλαγές και έντονο συναγωνισμό όπου όλα τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν, είχαμε πάρα πολύ κόσμο τις κερκίδες και κατά γενική ομολογία διεξήχθη τον καλύτερο τουρνουά των τελευταίων χρόνων. Έγιναν τέσσερις πολύ δυνατοί αγώνες, όπου όλες οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Νίκη Αλεξανδρούπολης και σε εμάς επιβληθήκαμε με 3 – 0 σετ και πανηγυρίσαμε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Νεανίδων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έτσι ο «Α.Σ. Γαία Δράμας» στέφτηκε φέτος πρωταθλητής Νεανίδων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ήταν επιβράβευση των προσπαθειών σας;
Θεωρούμε ότι αυτή η επιτυχία είναι μία στάση στην πορεία μας και ότι σύντομα θα ακολουθήσουν μεγαλύτερες επιτυχίες. Αυτό το στηρίζουμε στην ποιότητα των κοριτσιών μας, στην αγάπη που έχουν για την ομάδα μας, το εξαιρετικό αθλητικό-παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί, την σωστή προπονητική κατεύθυνση και φυσικά την εξαιρετική στήριξη – οργάνωση του ΔΣ της ομάδος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι στα τρία χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε μέχρι στιγμής 4 πρωταθλήματα, 2 στις Παγκορασίδες 2016 και 2017, ένα πρωτάθλημα Κορασίδων 2017 και φέτος στις Νεανίδες 2018 και έπεται συνέχεια.

Η πολιτεία υποστηρίζει την προσπάθειά σας;
Από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατ. Μακ & Θράκης και ειδικά από τον πρόεδρό της, τον Κο. Κεμανετζή Ειρήναρχο είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του που μας έδωσε την δύναμη και την δυνατότητα να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Επίσης από το τμήμα Αθλητισμού την Προϊσταμένη Κα. Μωυσιαδου Τασούλα και τον Γιάννη Λαζαρίδη έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Τέλος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κος Καψημάλης Ιωάννης μας προσφέρει την αμέριστη βοήθεια του, έχοντας καθημερινή συνεργασία σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, έχοντας την ευθύνη για τον συντονισμό και εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και δη του Α.Κ. Κραχτίδη όπου έχουμε και την έδρα μας.

Πως καλύπτονται τα έξοδα του συλλόγου; Υπάρχουν υποστηρικτές χορηγοί του «Α.Σ. Γαία Δράμας»;
Μέρος των εξόδων του συλλόγου καλύπτονται από τις συνδρομές των αθλητριών, αλλά υπάρχουν δεκάδες χορηγοί, υποστηρικτές και φίλοι όχι μόνο από την Δράμα, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν. Έτσι δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλους που με την μεγάλη ή μικρή οικονομική ή υλική τους ενίσχυση υποστήριξαν και πίστεψαν την προσπάθεια για να ανεβάσουμε την Γαία ψηλά στην ελίτ του Δραμινού και όχι μόνο, Volley.

Τι μαθαίνετε στις αθλήτριες ότι σημαίνει η λέξη αντίπαλος;
Να παλεύουν, να ανταγωνίζονται με άλλες αθλήτριες και να προσπαθούν να διασκεδάσουν αλλά και να κερδίσουν.

Πείτε μας μια φράση που εμπεριέχει τη φιλοσοφία του «Α.Σ. Γαία Δράμας»;
Αθλήτριες και αθλητές με ήθος και παράλληλα άριστοι μαθητές. Volleyballismypassion!!!!

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί το βόλεϊ;
Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες για να αποφασίσει κάποιος ή κάποια να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Ιδανικά προτείνεται η γνωριμία με το άθλημα στις πρώτες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-6 ετών). Είναι σημαντικό οι τεχνικές να περνούν στα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο, να χρησιμοποιείται ειδικό αθλητικό υλικό, να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία παιδιών και μπαλών και βέβαια ο κατάλληλος αγωνιστικός – προπονητικός χώρος.

Ποιο είναι το όνειρό σας για το σύλλογο;
Οραματιζόμαστε τον Α.Σ. Γαία Δράμας έναν ερασιτεχνικό σύλλογο που θα λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα, δημιουργώντας όλες αυτές τις συνθήκες όπου τελικά μια ομάδα πετοσφαίρισης μπορεί να γίνει Οικογένεια για όλους μας.
Ευχαριστώ την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ που βρίσκεται πάντα κοντά μας και προβάλει τους αγώνες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ