Το διαβητολογικό συνεχίζει κανονικά παρά τις ελλείψεις

0
2004

Tην διαβεβαίωση ότι το διαβητολογικό ιατρείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά παρά την δραματική έλλειψη προσωπικού καταθέτει σε επιστολή της προς τα ΧΡΟΝΙΚΑ η κ. Αικατερίνη Σακαλλέρου εκ μέρους της ομάδας του Διαβητολογικού Ιατρείου μετά απο δημοσίευμα της εφημερίδας μας τις προηγούμενες ημέρες που αναφερόταν στην μεγάλη διάρκεια αναμονής (6 μήνες) των ιατρικών ραντεβού για τους συμπολίτες μας που θέλουν να εξετασθούν από διαβητολόγο στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι στο εν λόγω δημοσίευμα δεν γράφτηκε οτιδήποτε μειωτικό για το προσωπικό και την διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας το αντίθετο μάλιστα. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Παρόλα αυτά η κ. Σακαλλέρου, εκ μέρους της ομάδας του Διαβητολογικού Ιατρείου, θεώρησε χρήσιμο να μας ενημερώσει για τις συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου ξεκινώντας απο την δραματική έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική κλινική κάτι που είχαμε επισημάνει και στην δημοσίευση της εφημερίδας.
Η επιστολή της κας Σακαλλέρου προς την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ είναι η παρακάτω:
“Σχετικά με το από 22/12/2018 δημοσίευμά σας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:
Το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν Δράμας συνεχίζει να λειτουργεί παρά την δραματική έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική κλινική κανονικά. Ασθενείς προσέρχονται με προγραμματισμένο ραντεβού για εξέταση δύο φορές την εβδομάδα (κάθε τρίτη και Τετάρτη) ενώ μία φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη) γίνεται εκπαίδευση ασθενών. Επιπλέον, το τελευταίο εξάμηνο και μετά την στελέχωση του Νοσοκομείου με Διαιτολόγο, ασθενείς παραπέμπονται για εξειδικευμένες διαιτητικές οδηγίες.
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ως προς τις ημέρες λειτουργίας του Ιατρείου παρά την εξουθένωση του προσωπικού. Αυτό που έχει αλλάξει, όπως καλά γνωρίζει και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Δράμας το οποίο μάλιστα και με δική της παραίνεση έγινε, ήταν η μείωση του αριθμού των ραντεβού σε 20 ανά ημέρα και σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας των Διαβητολογικών Ιατρείων προκειμένου να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες. Είναι δεδομένο ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των εξεταζομένων τόσο δυνητικά μεταβάλλεται η ποιότητα την παρεχόμενης φροντίδας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Διαβητολογικό Ιατρείο εκτός των προγραμματισμένων ραντεβού εξυπηρετούνται χωρίς ραντεβού:
†Όλοι οι ασθενείς με Διαβήτη Κύησης
†Όλοι οι ασθενείς με πρωτοεμφανιζόμενο Σακχαρώδη Διαβήτη
†Όλοι οι ασθενείς με απορρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη που παρακολουθούνται στο Ιατρείο ή παραπέμπονται από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
Επιπλέον γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών σε όλους τους ασθενείς που παρακολουθούνται στο ιατρείο
Σχετικά με τον χρόνο αναμονής για ραντεβού στο Ιατρείο η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία στις κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε σχετικά με την παρακολούθηση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται κάθε 3-6 μήνες μετά την γλυκαιμική ρύθμιση.
Στο Διαβητολογικό Ιατρείο ασθενείς και προσωπικό είμαστε μια οικογένεια. Μας γνωρίζουν και τους γνωρίζουμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη και την εισπράττουμε καθημερινά!!
Στις προθέσεις μας είναι μετά την επαρκή στελέχωση της παθολογικής κλινικής να αυξηθούν οι ημέρες λειτουργίας του ιατρείου.
Σακαλλέρου Αικατερίνη
εκ μέρους της ομάδας του Διαβητολογικού Ιατρείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!