«Γεφύρι της Άρτας» έγινε το νέο σχολείο στο Νευροκόπι

0
14012

– Εκπνέει την άνοιξη και η προθεσμία της παράτασης που είχε λάβει ο εργολάβος του έργου
– Γ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Έχουμε δέσμευση ότι το έργο του σχολείου θα συνεχιστεί με αυτόν ή όποιον άλλο εργολάβο, άμεσα»

Παγωμένο παραμένει και πάλι το έργο κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι παρότι οι εργασίες της κατασκευής του είχαν ξεκινήσει, εκ νέου, το φθινόπωρο του 2020, μετά από μια περίοδο 2 -3 ετών, κατά την οποία το έργο είχε σταματήσει από τον εργολάβο που το ανέλαβε.
Όπως είπε χθες, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης, δυστυχώς το έργο δεν έχει καμία εξέλιξη αυτή την στιγμή και αυτό που αναμένεται είναι να τελειώσει το επόμενο δίμηνο η προθεσμία παράτασης που χορηγήθηκε στον εργολάβο από την πολιτεία για να αναλάβει ο πιθανόν, ο επόμενος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ» τα έργα για το νέο Δημοτικό Σχολείο του Νευροκοπίου, σταμάτησαν δέκα περίπου ημέρες μετά την επανέναρξή τους, το φθινόπωρο του 2020 και μέχρι σήμερα το έργο παρέμεινε και πάλι παγωμένο. Η δέσμευση πάντως που υπάρχει από την πολιτεία και από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (που εξαντλούν τη νόμιμη προθεσμία για τον εργολάβο) προς τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, είναι ότι το έργο θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο είτε με τον ίδιο εργολάβο είτε με τον επόμενο, σύμφωνα όσα αναφέρει ο κ. Κυριακίδης.
Το νέο Δημοτικό Σχολείο του Κ. Νευροκοπίου είναι κάτι που επεδίωξε να υλοποιήσει ο πρώην Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Β. Γιαννόπουλος, από το 2010. Το σχολείο το οποίο χρηματοδοτήθηκε επί προεδρίας Παυλόπουλου ξεκίνησε την ανέγερσή του με διαγωνισμό που κατέληξε σε ανάδοχο, αλλά όπως λέγεται, ο εργολάβος για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να το προχωρήσει. Έτσι το έργο παραμένει στα θεμέλια τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια. Ο εργολάβος δεν κηρύχθηκε έκπτωτος αφού ζήτησε παράταση και την έλαβε, με αποτέλεσμα σήμερα το έργο είναι και πάλι παγωμένο.
Σε προηγούμενες δηλώσεις τις στα «Χ» η Δραμινή Βουλευτής και τομέαρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου είχε σημειώσει ότι «αυτή η κατάσταση θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει. Είτε ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα ξαναγίνει διαγωνισμός για το έργο είτε θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να συνεχιστεί το έργο. Αυτό το χάλι δεν μπορεί να συνεχιστεί» μάλιστα αναφερόμενη και στους κινδύνους που υπάρχουν στο εργοτάξιο του έργου για τα παιδιά, υπογράμμισε: «Tα παιδιά του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται δίπλα, δεν έχουν πια αυλή λόγω του εργοταξίου. Δυστυχώς οι μαθητές παίζουν στο συγκεκριμένο σημείο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί κάτι επικίνδυνο με τους μαθητές που παίζουν εκεί; Για το υπό κατασκευή νέο σχολείο έχουν γίνει αγώνες προκειμένου να ξεκινήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ