Γεμάτες οι κλινικές covid του νοσοκομείου – Μεταφέρονται ασθενείς στο Νοσοκομείο Σερρών

0
3836

– Περιστατικά διακομίστηκαν και σε νοσοκομεία γειτονικών νομών
– Περισσότερα από 15 τα κρούσματα στο προσωπικό

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Δράμας: «Αυτό που ζούμε μοιάζει με πόλεμο»

Πληρότητα σχεδόν 100% υπάρχει στις δυο κλινικές covid-19 του Νοσοκομείου της Δράμας, με περίπου 80 άτομα να νοσηλεύονται σε αυτές (τα ύποπτα περιστατικά συν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα), όπως προκύπτει από το χθεσινό ρεπορτάζ των «Χ». Την ίδια στιγμή περιστατικά ασθενών με covid άρχισαν να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία γειτονικών νομών, όπως σε αυτό του Νομού Σερρών, προφανώς λόγω του κορεσμού που υπάρχει στις δυο κλινικές covid που λειτουργούν στο Νοσοκομείο Δράμας.
Η εικόνα που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στον Νομό Δράμας, με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που κοινοποιεί σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ. Εκτός από την Κυριακή που ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σχετικά μικρός, 31 κρούσματα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, τουλάχιστον από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και έπειτα, ήταν τριψήφιος δείχνοντας πραγματική έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων στον νομό μας.
Κατά συνέπεια, οι ανάγκες για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Δράμας είναι αναπόφευκτο να αυξάνονται ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται βέβαια και οι ανάγκες σε διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σημειώνεται ότι στο θέμα της πληρότητας των κλινικών αλλά και των αναγκών σε γιατρούς είχε αναφερθεί με γραπτή ανακοίνωσή της την Κυριακή και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε, σημειώνοντας ότι: «Δύο κλινικές covid-19, με πληρότητα που αγγίζει το 100%, και μια παθολογική κλινική στο Γ.Ν. Δράμας. Τέσσερις ειδικοί παθολόγοι στα όρια της κατάρρευσης… Το φωνάζουμε εδώ και καιρό. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Ζητάμε την άμεση στήριξη και ενίσχυση των συναδέλφων παθολόγων από τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε χθες στα «Χ» ότι υπάρχει πληρότητα περίπου 100% στις δυο κλινικές covid του Νοσοκομείου της Δράμας, ενώ πλέον κάποια από τα περιστατικά προωθούνται ήδη σε γειτονικούς νομούς. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν περισσότερα από 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου, ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους του και στους υπόλοιπους ασθενείς. «Αυτό που ζούμε μοιάζει με πόλεμο. Το θετικό είναι ότι, ως επαρχιακό, το Νοσοκομείο της Δράμας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταπεξήλθε στο σύνολο των περιστατικών που έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τις δυνατότητες που υπάρχουν και με έναν αριθμό τεσσάρων παθολόγων που πρέπει να εξυπηρετήσει τρεις κλινικές (την Παθολογική και τις δυο κλινικές Covid). Πραγματικά αξίζουν τουλάχιστον συγχαρητήρια αν μη τι άλλο σε όλο το προσωπικό, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό για την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν σε αυτό που βιώνουμε στο Νοσοκομείο της Δράμας. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα για να ανταπεξέλθουμε στον φόρτο εργασίας».
Στην κατεύθυνση αυτή, την ερχόμενη Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να αναδείξει αυτά τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων. «Εκτός από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία ζητούμενο πλέον αλλά και αναγκαίο είναι να γίνει επίταξη και του ιδιωτικού τομέα, με κλινικές και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να μην χάσουμε ούτε έναν ασθενή. Αυτό είναι το στοίχημα που μπαίνει το επόμενο διάστημα. Εμείς ως σωματείο στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης θα πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου για να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ