Γενικός Αρχηγός της Δόξας, Μάκης Ευθυμιάδης: «Θέλουμε μία δυνατή, υγιή, και αξιόμαχη ομάδα»

1
1455

Συνέντευξη: Θόδωρος Μπουδακίδης


 

 

Για πρώτη φορά αναλαμβάνετε το πόστο του Γεν. Αρχηγού, και μάλιστα σε μία ομάδα με αξιώσεις.
Πράγματι, είναι πρώτη φορά που αναλαμβάνω τέτοιου είδους πόστο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Βέβαια, ήμουν αρκετό χρονικό διάστημα στο άθλημα, αλλά σε διαφορετικό χώρο.

Αρκετά χρόνια βρισκόσασταν στο ποδόσφαιρο από τη θέση του Διαιτητή, φτάνοντας στην Α’ εθνική. Πόσο διαφορετική είναι η θέση που αναλαμβάνετε τώρα;
Είναι πράγματι κάτι διαφορετικό. Μπορεί και τα δύο να είναι στον ίδιο χώρο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά πράγματα. Και αυτό το λέω, γιατί στη διαιτησία παλεύεις μόνος σου, και τα όποια θετικά ή αρνητικά αφορούν μόνο εσένα. Στην ομάδα, άλλωστε το λέει και η λέξη, είναι ένα σύνολο ανθρώπων που εργάζεται ομαδικά.

Τι είναι αυτό που σας έπεισε να αναλάβετε αυτή τη θέση;
Στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως είναι γνωστό, ήμουν πολλά χρόνια (Διαιτητής, Παρατηρητής) και αυτό μόνο αποδεικνύει πόσο αγαπώ το άθλημα. Βέβαια αυτός ο κύκλος έχει κλείσει, και μετά από πρόσκληση του προέδρου, κου Περσίδη, ο οποίος μου εξήγησε το πλάνο και τη φιλοσοφία της ομάδας, αποφάσισα να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή, και μάλιστα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να απαντήσω θετικά. Άλλωστε, η Δόξα αποτελεί για όλους τους Δραμινούς μία μεγάλη αγάπη.

Σίγουρα έχετε πολλές γνωριμίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό κατά πόσο θα βοηθήσει την ομάδα;
Πράγματι, στη διαιτησία γνώρισα πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους, αλλά στην παρούσα φάση αυτό που μετράει για μένα δεν είναι μόνο οι γνωριμίες, γιατί αυτές έρχονται και παρέρχονται. Για μένα θα πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας, από όποιο κομμάτι προερχόμαστε, βάζοντας τις βάσεις για το καλύτερο.

Μιλήσατε για απαξίωση της Δόξας από μερίδα φιλάθλων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να ανατραπεί.
Δυστυχώς, είναι κάτι διαχρονικό και πιστεύω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η σημερινή διοίκηση, μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν οφείλει τίποτα και σε κανένα (παίκτες, προμηθευτές). Η απαξίωση της ομάδας, όπως προανέφερα, δυστυχώς, είναι διαχρονική και θα προσπαθήσουμε με οιοδήποτε τρόπο να το ανατρέψουμε. Σήμερα εμείς ως νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για την έξωθεν καλή μαρτυρία. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά και με υπομονή θα τα καταφέρουμε, για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε κάτι το διαφορετικό, έχοντας μία άλλη νοοτροπία. Θέλουμε να βγούμε στην κοινωνία της Δράμας και να πούμε ότι έχουμε μία διαφορετική σκέψη, και να έρθουν κοντά μας. Όλοι αγαπάμε τη Δόξα και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία δυνατή, υγιή και αξιόμαχη ομάδα. Και όπως λέει και ο πρόεδρος: «κανείς δεν περισσεύει».

Ως διαιτητής είχατε άλλοτε το χειροκρότημα και άλλοτε αποδοκιμασίες. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο στην παρούσα θέση, θα το παλέψετε;
Όταν αποφασίζεις να «εκτεθείς» δημόσια, όπως είναι και στο ποδόσφαιρο, θα έχεις τα θετικά και τα αρνητικά, και αναλόγως θα φερθεί ο κόσμος. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό παίζει ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Στα χρόνια της διαιτησίας έχω περάσει πολλές και διάφορες καταστάσεις. Δεν πρόκειται να σκύψω το κεφάλι σε τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσω. Αντίθετα, θα συνεχίσω αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Από τη μαύρη στολή με το σήμα, θα φορέσετε το μαύρο κουστούμι του Γεν. Αρχηγού. Πώς σας φαίνεται;
Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά στα χρώματα (γελώντας). Από μαύρη στολή του Διαιτητή θα περάσω στην ασπρόμαυρη φανέλα της Δόξας. Πρέπει να δείξεις υπευθυνότητα και να τιμάς τη θέση που έχεις. Πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξεις την ομάδα, παίκτες και διοίκηση. Η εμφάνιση και συμπεριφορά των ανθρώπων που βρίσκονται στον πάγκο, επηρεάζει παίκτες και φιλάθλους. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε σωστή συμπεριφορά, σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εαυτούς μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιδιώξουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε κέρδος. Γιατί έτσι απλά είμαστε Δόξα.

Αν σας ζητούσα να κάνετε μία πρόβλεψη για την πορεία της Δόξας;
Αν αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνω μία πρόβλεψη για την πορεία μας, θα μπορούσα να εκθέσω τον εαυτό μου λόγω της υπεύθυνης θέσης μου. Το σκεπτικό μας είναι να φτιάξουμε μία δυνατή και αξιόπιστη ομάδα, η οποία χρόνο με τον χρόνο να γίνει πολύ καλή, και να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πυροτέχνημα που θα πάει τις πρώτες αγωνιστικές καλά, και μετά θα έχουμε μία πτώση. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την περσινή δύσκολη χρονιά, η οποία θα μας διδάξει να αποφύγουμε τα λάθη.

Στο λίγο διάστημα που είστε στην ομάδα, πώς είναι η συνεργασία σας με πρόεδρο και προπονητή;
Αν και είμαι ενάμιση μήνα περίπου στην ομάδα, εν τούτοις καθημερινά βρισκόμαστε στα γραφεία με τον πρόεδρο, μέλη της διοίκησης και πολλές φορές με τον προπονητή. Δημιουργούμε όλοι μαζί ιδέες και προτάσεις, τις οποίες θέλουμε να τις υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, για να βοηθήσουμε την ομάδα.

Θα επιδιώξετε τη συνεργασία σας με τον εμπορικό κόσμο της Δράμας, και με ποιο τρόπο;
Αν και είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές μου, παρόλα αυτά, όμως, γνωρίζω τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά της διοίκησης, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και να στηρίξει την καινούργια προσπάθεια της Δόξας. Ο επιχειρηματικός κόσμος εδώ και χρόνια στηρίζει την ομάδα, αλλά λάθη και κακή οικονομική διαχείριση κατά το παρελθόν, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών προς την ομάδα. Ένας τρόπος, λοιπόν, για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας είναι η ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης της ομάδας, που μπορεί να γίνει με τη διαφάνεια και την καλή διαχείριση των οικονομικών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!