Γενναίες χρηματοδοτήσεις για έργα στη Δράμα

0
1206

– Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο Στέλιος Πέτσας
– Έπεται και συνέχεια για τους υπόλοιπους δήμους του νομού, τόνισε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών

Επίσκεψη στη Δράμα, όπου ανακοίνωσε την ένταξη τεσσάρων μεγάλων έργων στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», πραγματοποίησε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας. Τα έργα αφορούν τους Δήμους Δράμας και Δοξάτου, ωστόσο, όπως είπε, σε επόμενη επίσκεψή του θα ανακοινώσει και χρηματοδοτήσεις άλλων έργων που αφορούν και τους υπόλοιπους δήμους αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος και ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.
Μετά από μία σύντομη σύσκεψη, είχε συνάντηση με τους δημάρχους Προσοτσάνης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου, όπως και με εκπροσώπους φορέων του Νομού Δράμας. Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο της Δράμας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Αργότερα το μεσημέρι, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον Δήμο Δοξάτου, όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους, ο κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι είναι η πρώτη επίσκεψή του στη Δράμα το 2022 και εξέφρασε την ελπίδα να αποδειχθεί γούρικη για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τους δημάρχους των Δήμων Προσοτσάνης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου, όπου δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει επισκέψεις χθες. Είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν κάποια θέματα που έχουν σχέση με την κυβερνησιμότητα, η οποία έχει ενισχυθεί πάρα πολύ ώστε να έρθει σε πέρας το έργο και της Περιφέρειας αλλά και των δήμων. Όπως θα πρέπει να εξεταστούν και θέματα προσβασιμότητας, τα οποία, όπως είπε, είναι σημαντικά και για τα οποία θα ενημερώσει τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους συναρμοδίους υπουργούς της Κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή μας, με αφορμή επίσκεψη στο συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, όπου θα ανακοινωθεί πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έναν νέο συνοριακό σταθμό, πραγματικά αντάξιο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, πρόκειται στην επόμενη επίσκεψή του να επισκεφθεί και την περιοχή της Εξοχής, ώστε να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει με το ζήτημα της αναβάθμισης αυτών των χερσαίων συνοριακών σταθμών, που είναι σημαντικοί για τη χώρα και την εικόνα της, αλλά και για το εμπόριο.
Σε ό,τι αφορά τις εντάξεις έργων στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε μία αναπτυξιακή διάσταση και έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ένα μεγάλο έργο ύψους 12,3 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έργο για το οποίο θα γίνουν επόμενες επισκέψεις στις περιοχές που σχετίζονται με αυτό». Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη Δράμα, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου της αστικής ανάπλασης ύψους 10,3 εκατ. ευρώ (το έργο αφορά την κατασκευή νέων κερκίδων και υποδομών στο δημοτικό στάδιο και την διαμόρφωση της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου με πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους κλπ.). Είπε, ακόμα, ότι επίκειται η ένταξη ενός σημαντικού έργου διαχείρισης απορριμμάτων για τον Δήμο Δράμας ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, για τον Δήμο Δοξάτου είπε ότι, πέρα από την αγροτική οδοποιία ύψους 6,1 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί και προχωρά, εντάσσεται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η ανέγερση του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου (έργο ύψους 4.950.000 ευρώ) αλλά και το έργο: «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου», που αφορά τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον Απόστολο Παύλο όπου με τη χρήση τεχνολογίας θα προβάλλεται η πορεία του Αποστόλου Παύλου από την Ταρσό της Κιλικίας, όπου γεννήθηκε, μέχρι την Ρώμη (έργο ύψους 279.414 ευρώ).
«Σε αυτά τα έργα που ανακοινώνουμε τώρα, θα προστεθούν στην επόμενη επίσκεψη και άλλα έργα που αφορούν τους Δήμους Προσοτσάνης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου, την Περιφέρεια και τους συνοριακούς σταθμούς. Θα είμαστε πάντα κοντά. Οι πολίτες σε όλη την επικράτεια αντιλαμβάνονται ότι, παρά τις κρίσεις, συνεχίζουμε να βάζουμε μεταρρυθμιστικά λιθαράκια που τελικά θα βελτιώσουν τη ζωή όλων μας. Με πολύ καλή συνεργασία, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., κ. Χρήστος Μέτιος, είπε ότι, πέρα από τις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για τη Δράμα, υπήρξε και μία σύντομη αλλά ουσιαστική συζήτηση, παρουσία και των τριών Δημάρχων και των Αντιπεριφερειαρχών για μία σειρά από θέματα που απασχολούν. Τόνισε ότι για πολλά από αυτά θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις και ότι υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν όχι μόνο το Υπουργείο αλλά και την Κυβέρνηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, χαρακτήρισε τον κ. Πέτσα φίλο της Δράμας και πρόσθεσε: «Έχει καθοριστική συμβολή στο να προχωρήσουν θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας». Επεσήμανε, ακόμα, ότι ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, έχει αγαστή συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και έχει συμβάλει τα μέγιστα για την άρση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας. Έχει βγάλει τη Δράμα από την απομόνωση και σε συνεργασία με την κυβέρνηση προωθούνται πολλά θέματα και δίνονται πολλές λύσεις.

Τέλος ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος σημείωσε για την επίσκεψη του κ. Πέτσα στη Δράμα: «Καλωσορίζουμε τον άνθρωπο που δικαιώνει τις προσδοκίες ενός νομού, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ενδεχομένως βρισκόταν πίσω από τις εξελίξεις και πίσω από τη λογική των αναπτυξιακών έργων. Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διά της παρουσίας του Αναπληρωτή Υπουργού δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική σε όλη την ακριτική Ελλάδα και την περιφέρειά μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και είναι ιδιαίτερη τιμή, γιατί με τον κ. Πέτσα έχουμε καταφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα να πετύχουμε γενναίες χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα τονίσουν τα επόμενα χρόνια την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ