Για την Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας η πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση

0
3261

Βραδιά-αφιέρωμα στην Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας κατά την διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση με τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας για το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ρένας Τριανταφυλλίδου με τίτλο: «Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 1978-1987 – Ο ρόλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας στην ίδρυση και εξέλιξη του θεσμού» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Στην εκδήλωση – συνάντηση, που άνοιξε και την αυλαία των φετινών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, έγινε συζήτηση όχι μόνο για τον συγκεκριμένο τόμο που εκδόθηκε από το φεστιβάλ αλλά και για το πώς αυτός θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να επανεκδοθεί. Ο τόμος του βιβλίου πάντως προέκυψε από την αξιοποίηση ενός μεγάλου όγκου αρχειακού υλικού που περιελάμβανε από τα πρακτικά της Λέσχης μέχρι εφημερίδες της εποχής (1978-1987).
Η εκδήλωση – συνάντηση με τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας έγινε στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας με την συμμετοχή του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Ανέστη Τερζή.
Στην διάρκεια της συζήτησης τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας θυμήθηκαν προσωπικές στιγμές από το ξεκίνημα του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αλλά και κατέθεσαν προτάσεις για την λειτουργία του σήμερα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας που ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε κείμενό του στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη το 2016 ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου “έγινε ο φάρος για να αναπτυχθεί το μεγάλο –ανά την χώρα– κίνημα των λεσχών και υπήρξε ο φορέας που εμπνεύστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και χρηματοδότησε τα πρώτα φεστιβάλ Δράμας (άρχισαν τον Νοέμβριο του 1978 με πολλές καινοτομίες)… Η λέσχη ανεφλέγη και απογειώθηκε. ΄Εγινε και κοσμικό γεγονός με τις κυρίες να φοράνε τις γούνες τους. Στις αρχές του 1979 η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη ώστε κατέφταναν στην Δράμα για τις τριτιάτικες προβολές και σινεφίλ από τις Σέρρες, την Καβάλα και από τα γύρω χωριά. Δύσκολα βρισκόταν καρέκλα στην αίθουσα και άρχισαν να παίρνουν και από τα γύρω καφενεία…”.
Σήμερα το απόγευμα η δεύτερη προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας
Στο πλαίσιο του προγράμματος διεξαγωγής των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.ΟΟ το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο “… με βήματα ψυχής”. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων / Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ του Νομού και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων, διοργανώνουν ψυχαγωγική εκδήλωση με καλλιτεχνικό χαρακτήρα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ