Απονομή βραβείων από την «ΚΥΚΛΩΨ» στο «Μαρμάρινο Σπίτι» της Αγίας Βαρβάρας

0
4228

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ, η οποία εδρεύει στη Δράμα, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.30 μ.μ. στην αυλή του Μαρμάρινου Σπιτιού της Αγίας Βαρβάρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απονομής των βραβείων ΚΥΚΛΩΨ στις ειδικές κατηγορίες: του Επιστήμονα, του Αγρότη/Κτηνοτρόφου και του Φωτογράφου.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των διακρίσεων του φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα «Το Μέγαρο και η Καπναποθήκη Αναστασιάδη στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Δράμας» που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Δράμας «ΕΦΟΔΟΣ».
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάννης Ξανθούλης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.
Σκοπός του διαγωνισμού που έχει διεξαχθεί είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο την, παραμελημένη αλλά κεφαλαιώδη για την ιστορία, αρχιτεκτονική κληρονομιά της Δράμας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ερεθίσματα για τη διάδοση της φωτογραφικής τέχνης στην Δράμα.
Η οικία και η καπναποθήκη του Ιωάννη Αναστασιάδη (1875) επιλέχθηκαν φέτος ως θέμα καθώς τα δύο κτίρια, όπως και ο περιβάλλων χώρος, αποτελούν αρχιτεκτονικό σύνολο μοναδικό για την πολεοδομική και αρχιτεκτονική εξέλιξη στην πόλη της Δράμας. Επιπλέον, σχεδιάζεται στο εγγύς μέλλον τα κτίσματα αυτά να αποτελέσουν χώρους προστασίας, διατήρησης αλλά και ανάδειξης της τέχνης της φωτογραφίας, καθώς προορίζονται να επαναλειτουργήσουν ως εκθεσιακοί χώροι και εστίες πολιτισμού για την πόλη της Δράμας.
Οι συμμετέχοντες στον φωτογραφικό διαγωνισμό κλήθηκαν να επισκεφθούν τα κτίρια, να τα κατανοήσουν βιωματικά και να τα αποτυπώσουν φωτογραφικά μέσα από τη δική τους οπτική. Προκειμένου μάλιστα να μην περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης των δημιουργών, ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο θεματικές υποενότητες: α. αρχιτεκτονική φωτογραφία και β. ελεύθερη-δημιουργική προσέγγιση.
Οι εσωτερικοί χώροι των κτισμάτων ήταν στη διάθεση των συμμετεχόντων δύο ημέρες την εβδομάδα, Σάββατο και Κυριακή, για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες από την 21η Απριλίου 2018 έως και την 6η Μαΐου 2018.
Η ΜΚΟ «Κύκλωψ» ιδρύθηκε το 2017 από τον δραμινό Άρη Θεοδωρίδη που εγκαινίασε τις δραστηριότητές της με την έκδοση ενός εξαιρετικού λευκώματος με τίτλο: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της». Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση που αναδεικνύει τόσο την τέχνη της φωτογραφίας όσο και την ίδια την πόλη της Δράμας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!