Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές

0
3161

Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα στα 79 περίπου σχολεία της Δράμας

Mε τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία της Δράμας, χτυπά σήμερα για χιλιάδες μαθητές το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.

H κ. Α. Πασχαλίδου προϊστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Δράμας είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι τα όποια κενά ή πλεονάσματα σε διδακτικό προσωπικό στα 36 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δράμας θα διευθετηθούν με μόνιμους ή και επιπλέον αναπληρωτές πέραν των 38 που έχουν ήδη τοποθετηθεί φέτος στα σχολεία. Οι διευθετήσεις αυτές θα έχουν γίνει το πολύ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Ο βαθμός ετοιμότητας στις σχολικές μονάδες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ικανοποιητικός αν και τα επιμέρους προβλήματα σε φύλακες ή καθαρίστριες στα σχολεία είναι ένα θέμα που πάντοτε είναι υπαρκτό ωστόσο διευθετείται κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον.
Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία αυτά έχουν μεταφερθεί στα σχολεία τόσο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας ήδη από το καλοκαίρι και θα μοιραστούν από σήμερα στους μαθητές.
Σε ότι αφορά την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία από απομακρυσμένες περιοχές η κ. Α. Πασχαλίδου είπε ότι χρησιμοποιούνται μισθωμένα λεωφορεία, λεοφωρεία του ΚΤΕΛ αλλά και μισθωμένα ταξί για την εξυπηρέτηση των μαθητών σε περιοχές όπως στο Νευροκόπι και τα Λευκόγεια αλλά και μέσα στην πόλη για περιπτώσεις μαθητών με ειδικά προβλήματα. Μία τέτοια περίπτωση όπως εξήγησε η κ. Α. Πασχαλίδου είναι και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο όπου τα παιδιά μετακινούνται με ταξί.
Ο κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας τα κενά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ελάχιστα και εντοπίζονται μόνο στην παράλληλη στήριξη που είναι κλάδος της ειδικής αγωγής. Επίσης όπως εξήγησε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας τα κενά σε διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν άμεσα ενώ η στελέχωση των σχολείων με όλες τις εκπαιδευτικές ειδικότητες έχει ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα χθες Δευτέρα επρόκειτο να τοποθετηθούν και οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών, Θεατρικής Αγωγής και Μουσικής με αποτέλεσμα φέτος για πρώτη φορά, όπως είπε, να υπάρχουν στα σχολεία όλες οι ειδικότητες από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.
Σημειώνεται ότι στα Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Δράμας θα φοιτήσουν φέτος 4820 μαθητές. Επίσης στα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν 1240 μαθητές. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν φέτος στα 43 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με πέρσι.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός των όποιων συγχωνεύσεων φέτος, δεν θα λειτουργήσει στην διάρκεια της χρονιάς το Δημοτικό Σχολείο Βαθυτόπου, το Νηπιαγωγείο της Κάτω Βροντούς ενώ για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει μετά από αρκετό καιρό το Νηπιαγωγείο Σιταγρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ