Εκπρόσωποι γερμανικών ΜΜΕ επισκέφθηκαν την Δράμα

0
3334

Τους έγινε ημερήσια ξενάγηση στα τουριστικά αξιοθέατα του νομού

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. διοργάνωσε ένα fam trip, μέσω του ΕΟΤ, φιλοξενώντας τέσσερις (4) γερμανίδες δημοσιογράφους στην περιοχή μας. Πρώτη άφιξη τους ήταν στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και το Δέλτα του Έβρου.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι του τύπου από την Γερμανία ταξίδεψαν και ξεναγήθηκαν στη Δράμα.
Ήταν μια ολοκληρωμένη ημερήσια ξενάγηση που παρουσίασε τις δυνατότητές αλλά και φυσικές ομορφιές του Νομού Δράμας και έγινε από τον κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο εντεταλμένο σύμβουλο ΠΕ Δράμας και τον Εντετ. Σύμβ. δια βίου μάθησης, Προγρ/σμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Απασχόλησης και Τουρισμού του δήμου Δράμας κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη με σκοπό οι 4 δημοσιογράφοι να προβάλουν στην χώρα τους την ταυτότητα των ανθρώπων και τις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες που έχει η περιφέρεια μας και ο τόπος, όπως και την φιλοξενία της περιοχής με αρκετό έντυπο υλικό που τους παραδόθηκε…

Οι 4 γερμανίδες δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στα οποία εργάζονται, φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα. Οι επισκέψεις περιελάμβαναν μία διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα κάθε ημέρα και τα περισσότερα από τα έξοδα φιλοξενίας καλύφθηκαν με χορηγίες των ξενοδόχων της περιοχής όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕ Δράμας.
Η επίσκεψη των 4 γερμανίδων δημοσιογράφων άρχισε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από την επίσκεψη στο δημαρχείο της Δράμας όπου έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκο.
Εκεί μετά από εποικοδομητική συζήτηση τους παραδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και αρκετό έντυπο όπως και ηλεκτρονικό υλικό από τα αξιοθέατα της πόλης. Ακολούθως έγινε μετάβαση στο Οινοποιείο του Παυλίδη όπου έγινε μία λεπτομερής ξενάγηση από τον οινοποιό Παναγιώτη Κυριακίδη. Οι εντυπώσεις των εκπροσώπων του γερμανικού τύπου ήταν άριστες καθώς η επίσκεψη συνέπεσε και με την περίοδο του τρύγου που έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα στην Δράμα. Ακολούθησε επίσκεψη και φωτογράφιση του σπηλαίου Μααρά και γεύμα με εδέσματα της περιοχής για να ακολουθήσει επιστροφή στην πόλη της Δράμας και ξενάγηση σε όλα τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου, στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, στον Δημοτικό Κήπο και αλλού.
Μιλώντας μάλιστα στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Εντετ. Σύμβ. δια βίου μάθησης, Προγρ/σμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Απασχόλησης και Τουρισμού του Δήμου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης που συμμετείχε στην ξενάγηση και την ενημέρωση των εκπροσώπων των γερμανικών ΜΜΕ είπε ότι σε συνεργασία με την περιφέρεια ΑΜΘ θα επισκεφθεί την Δράμα μια ακόμη ομάδα εκπροσώπων του γερμανικού τύπου στα τέλη Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ